étterem

01.
03.
21:01
A koronavírus után az energiaválság fenyegeti a brüsszeli éttermeket

A koronavírus után az energiaválság fenyegeti a brüsszeli éttermeket

Ismét komoly válságban vannak a belga főváros éttermei, amelyeket a koronavírus-járvány után most az energiaárak miatt fenyeget a csőd. A vendéglátósok adó- és áfacsökkentést szeretnének, míg a zöldpolitikusok plédosztással, a belga kormány pedig kedvezményes hitellel próbál úrrá lenni a helyzeten.

Szerző(k): Nagy Kristóf
12.
27.
11:17
Mindenét elvitte a Covid és a válság a gazdag négygyermekes vendéglátós családnak

Mindenét elvitte a Covid és a válság a gazdag négygyermekes vendéglátós családnak

Egykor sikeres éttermet vittek egy dunántúli kisvárosban, ahol az elit környéken építettek nagy családi házat. Ma ott tartanak, hogy mindössze tízezer forintjuk maradt a karácsonyra.

Szerző(k): Hercsel Adél
12.
25.
14:33
Kell adni borravalót, vagy elég megfizetni a szervizdíjat?

Kell adni borravalót, vagy elég megfizetni a szervizdíjat?

A magyar vendég hálás vendég, és háláját megfelelő összegű borravalóval rendre ki is mutatja. Még a nyugdíjas is borravalót ad a postásnak.

Szerző(k): Economx
12.
21.
16:31
Teljesen automatizált helyszínt tesztel a McDonald's

Teljesen automatizált helyszínt tesztel a McDonald's

Texasban már létezik egy teljesen automatizált McDonald's, ahová bemehetsz, megrendelheted és megkaphatod az ételt, mindezt emberi beavatkozás nélkül. Az ételedet továbbra is emberek készítik, de ők mind a konyhában vannak, ahol nem tudsz velük kapcsolatba lépni, és ez lehet a gyorséttermek jövője.

Szerző(k): Horváth Tibor
11.
17.
08:16
Oroszok pörgetik a szerb cégvilágot

Oroszok pörgetik a szerb cégvilágot

Szerbiában nagyjából annyival növekedett a vállalatok száma, amennyivel csökkent, az előbbi annak köszönhető, hogy a háború elől kitérő oroszok közül sokan alapítottak céget a Magyarországgal szomszédos országban.

Szerző(k): Komócsin Sándor
11.
09.
09:17
Úgy tűnik, masszívan luxus ínyencnek lenni Magyarországon

Úgy tűnik, masszívan luxus ínyencnek lenni Magyarországon

Nagy különbségek vannak a Michelin-csillaggal rendelkező magyarországi éttermek áraiban, a legtöbb esetben hat számjegyű összeggel kell számolnia annak, akik szeretné megkóstolni a kínálatukat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
11.
04.
09:33
Tél közepén jön majd az energia-feketeleves

Tél közepén jön majd az energia-feketeleves

A tél közepén jön az igazi feketeleves a szállodáknak, ugyanis sok vállalkozásnak akkor jár le az energiaszállítási szerződése, és kérdés, hogy milyen áron tudnak majd új megállapodást kötni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
11.
04.
06:00
Megszórták Michelin-csillagokkal a magyarországi éttermeket

Megszórták Michelin-csillagokkal a magyarországi éttermeket

A Michelin Guide étteremkalauz első alkalommal értékelte a teljes magyar vendéglátóhely-kínálatot, aminek köszönhetően egy budapesti mellett egy tatai étteremnek is sikerült két Michelin-csillagot nyernie, egy csillagot pedig hat fővárosi vendéglátóhely mellett egy esztergomi étterem kapott - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Szerző(k): Domokos Erika
10.
26.
14:26
Energiakrízis: bezár egy népszerű étterem

Energiakrízis: bezár egy népszerű étterem

A téli időszakra be kell zárnia a világörökségi falu, Hollókő népszerű éttermének a Hollóköves Bisztrónak. Addig kávézóként üzemelnek és ha újranyitnak, akkor vendégek egy teljesen új éttermi branddel találkozhatnak - írják a Facebookon.

Szerző(k): Szász Péter
10.
26.
09:23
Januárban jöhet a fekete leves a vendéglátásban

Januárban jöhet a fekete leves a vendéglátásban

A vendéglátó helyek a legkülönbözőbb megoldásokkal próbálnak úrrá lenne jelentősen emelkedő költségeiken, és nem mindegyikük számára reménytelen a küzdelem a túlélésért. Januárban nagy bezárási hullámot várnak az ágazatban.

Szerző(k): Komócsin Sándor