Egy Balaton-parti vendéglátóipari egység ellenőrzése során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A hibák és hiányosságok, különösen az általános takarítatlanság miatt az étterem tevékenységét azonnali hatályú felfüggesztették, valamint 790 kilogrammnyi élelmiszert is kivontak a forgalomból.
Szerző(k): Domokos LászlóUtoljára augusztus 28-án nyit ki a jelenlegi üzemeltetésben a Paulus Bormúzeum Étterem Móron. A magas energiaköltségek miatt már nem bírtak talpon maradni.
Szerző(k): Szabó DánielA turizmus idén nyáron már eléri az utolsó járványmentes évben tapasztalt vendégszámokat Európa déli államaiban. Azonban az komoly gondokat okoz, hogy elképesztő mennyiségű ember hagyta ott az idegenforgalmi szektort a két járvánnyal teli évben - és nem tértek vissza.
Szerző(k): Lovas-Romváry AndrásA vendéglátó helyeken megjelent visszaválthatós műanyagpohár állati környezetbarát megoldásnak látszik, ám valójában újabb lehetőséget kínál egyeseknek arra, hogy lehúzzák a vendéget.
Szerző(k): Komócsin SándorRomániában számos kedvezőtlen adóváltozással sújtják a pandémiában megtépázott vendéglátást, ami meg fog látszani az éttermi számlákon is. A vendéglősök szerint nem most kellene terhelni az ágazatot.
Szerző(k): Komócsin SándorRészletes beszámolót közöl a magyar nyelvű vajdasági hírportál arról, milyen árakkal és gondokkal találkozott egyik munkatársuk Horvátországban. Aki utazik, annak érdemes indulás előtt tájékozódnia.
Szerző(k): Komócsin SándorA közétkeztetés eljutott teljesítőképességének végső határára, miközben az infláció miatt egyre nagyobbak a költségek, a szolgáltatási díjakat nem emelhetik. Elkerülhetetlen egy combos áremelés.
Szerző(k): Komócsin SándorIndokolt lenne egy jelentős áremelés a vendéglátóhelyeken, ám a vendégek ezt nem tolerálnák, így a tulajdonosok satuba szorultak a gyorsan növekvő költségek és a nem eléggé emelkedő árak között.
Szerző(k): Komócsin SándorBezárt Szeged legrégebbi étterme, a Gulyáscsárda: az elmúlt hat évtizedben sikeresen működő étterem most a szakácshiány miatt nem tud tovább működni.
Szerző(k): Tér Diána