étterem

09.
02.
11:12
Menzák sora húzhatja le a rolót, már eldőlt az első dominó

Menzák sora húzhatja le a rolót, már eldőlt az első dominó

A közétkeztetők a túlélésért küzdenek, az elszabaduló élelmiszer- és energiaárakat kénytelenek áthárítani. Az egyik budai gimnázium menzájának árait már nem tudták vállalni a szülők, ezért már nem a MEZNA főzi az AKG-s diákok ebédjét.

Szerző(k): Koncsek Rita
09.
01.
09:46
Egy siófoki éttermet függesztett fel a Nébih a higiéniai körülmények miatt

Egy siófoki éttermet függesztett fel a Nébih a higiéniai körülmények miatt

Egy Balaton-parti vendéglátóipari egység ellenőrzése során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A hibák és hiányosságok, különösen az általános takarítatlanság miatt az étterem tevékenységét azonnali hatályú felfüggesztették, valamint 790 kilogrammnyi élelmiszert is kivontak a forgalomból.

Szerző(k): Domokos László
08.
05.
08:08
A rezsiválság miatt bezár az egyik legnépszerűbb magyar borétterem (frissítve)

A rezsiválság miatt bezár az egyik legnépszerűbb magyar borétterem (frissítve)

Utoljára augusztus 28-án nyit ki a jelenlegi üzemeltetésben a Paulus Bormúzeum Étterem Móron. A magas energiaköltségek miatt már nem bírtak talpon maradni.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
28.
13:30
Özönlenek a turisták, de a másik oldalon már több százezer ember hiányzik

Özönlenek a turisták, de a másik oldalon már több százezer ember hiányzik

A turizmus idén nyáron már eléri az utolsó járványmentes évben tapasztalt vendégszámokat Európa déli államaiban. Azonban az komoly gondokat okoz, hogy elképesztő mennyiségű ember hagyta ott az idegenforgalmi szektort a két járvánnyal teli évben - és nem tértek vissza.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
07.
28.
09:50
Így verik át új módszerrel a vendéglők vendégeit

Így verik át új módszerrel a vendéglők vendégeit

A vendéglátó helyeken megjelent visszaválthatós műanyagpohár állati környezetbarát megoldásnak látszik, ám valójában újabb lehetőséget kínál egyeseknek arra, hogy lehúzzák a vendéget.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
26.
06:46
Rossz hírt kaptak az Erdélybe készülők

Rossz hírt kaptak az Erdélybe készülők

Romániában számos kedvezőtlen adóváltozással sújtják a pandémiában megtépázott vendéglátást, ami meg fog látszani az éttermi számlákon is. A vendéglősök szerint nem most kellene terhelni az ágazatot.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
21.
10:02
Kellemetlen meglepetések érhetik Horvátországban, itt a beszámoló

Kellemetlen meglepetések érhetik Horvátországban, itt a beszámoló

Részletes beszámolót közöl a magyar nyelvű vajdasági hírportál arról, milyen árakkal és gondokkal találkozott egyik munkatársuk Horvátországban. Aki utazik, annak érdemes indulás előtt tájékozódnia.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
12.
08:11
Szeptemberben újabb csapás vár a magyarokra

Szeptemberben újabb csapás vár a magyarokra

A közétkeztetés eljutott teljesítőképességének végső határára, miközben az infláció miatt egyre nagyobbak a költségek, a szolgáltatási díjakat nem emelhetik. Elkerülhetetlen egy combos áremelés.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
01.
07:46
Másfélszeres áremelésre lenne indokolt a vendéglőkben

Másfélszeres áremelésre lenne indokolt a vendéglőkben

Indokolt lenne egy jelentős áremelés a vendéglátóhelyeken, ám a vendégek ezt nem tolerálnák, így a tulajdonosok satuba szorultak a gyorsan növekvő költségek és a nem eléggé emelkedő árak között.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
29.
16:15
Ikonikus éttermétől búcsúzik Szeged

Ikonikus éttermétől búcsúzik Szeged

Bezárt Szeged legrégebbi étterme, a Gulyáscsárda: az elmúlt hat évtizedben sikeresen működő étterem most a szakácshiány miatt nem tud tovább működni.

Szerző(k): Tér Diána