Éttermek, boltok, benzin, autópálya – euróról-euróra megmutatjuk, mi mennyibe kerül az Adrián.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaNem csak a kereskedelemben, a vendéglátásban is új fejezetet nyitott a betétdíjas italok kötelező visszaváltási rendszere. A sétányok, strandok büféiben, az éttermekben még alakul a gyakorlat, ezért sok a furcsa helyzet.
Szerző(k): Thurzó KatalinHogyan lett nettó lehúzás a turistáknak kitalált bankkártyás kényelmi szolgáltatás? Az árfolyam megtévesztő, a bankok és a kereskedők osztoznak a többlet nyereségen. A szakértő szerint nem a tiltás, hanem a felvilágosítás a járható út.
Szerző(k): Vígh GáborA borravalót ne keverjük a szervizdíjjal – mondta az Economxnak Zsidai Roy, aki szerint az alkalmazott munkaerő hitelképességét és normális életszínvonalát csak ezzel a módszerrel lehet biztosítani. A Zsidai Group tulajdonosával a hazai vendéglátóipar nehézségeiről, a munkaerő kivándorlásáról, az inflációról és a külföldi vendégek hiányáról beszélgettünk.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaA lángosárak alakulását kiemelt figyelem övezi, de nézzük, „rendes ételből” mit és mennyiért árulnak a Balaton környékén. Lesznek meglepetések.
Szerző(k): Eisenkrammer NóraAz amerikai gyorséttermek viszonylag magas összegeket kérnek el ételeikért, ám a McDonald’s még így is kimagaslik közülük.
Szerző(k): Kiffer AnnaAz éttermek még mindig várják vissza a vendégeket, de addig is muszáj foglalkozniuk a környezetvédelemmel és a pocsékolással.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaA Magyar Vendéglátók Ipartestülete szerint a hazai vendéglátás munkaerőhiány gondjai miatt óriási szükség van a külföldről, és nem csupán a szomszédos országokból, hanem az Ázsiából érkező vendégmunkásokra.
Szerző(k): Drávucz PéterKét évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni.
Szerző(k): Sánta András