étterem

07.
13.
16:23
Még évekig küzdhet a vendéglátás a veszteségeivel

Még évekig küzdhet a vendéglátás a veszteségeivel

Elkészült a hazai vendéglátás új, statisztikai helyzetjelentése, amelyből kiderül: dacára az éttermek átlagnál magasabb áremeléseinek, a szektor még mindig a koronajárvány miatti bezárások és az infláció következtében visszaesett fogyasztás hatásait nyögi. Néhány év alatt több ezer üzlet tűnt el a piacról – ismertette Zerényi Károly szakértő az Economxszal.

Szerző(k): Thurzó Katalin
07.
13.
11:55
Erre számítson, ha Horvátországba indul nyaralni: borsosabb árakat hozott az euró

Erre számítson, ha Horvátországba indul nyaralni: borsosabb árakat hozott az euró

Éttermek, boltok, benzin, autópálya – euróról-euróra megmutatjuk, mi mennyibe kerül az Adrián.

Szerző(k): Kreivich Orsolya
07.
11.
11:13
Megizzasztja a vendéglátást az 50 forintos betétdíjas rendszer, hozott némi drágulást

Megizzasztja a vendéglátást az 50 forintos betétdíjas rendszer, hozott némi drágulást

Nem csak a kereskedelemben, a vendéglátásban is új fejezetet nyitott a betétdíjas italok kötelező visszaváltási rendszere. A sétányok, strandok büféiben, az éttermekben még alakul a gyakorlat, ezért sok a furcsa helyzet.

Szerző(k): Thurzó Katalin
07.
10.
20:08
Euróban vagy forintban fizetne bankkártyájával? Könnyen ráfizethet!

Euróban vagy forintban fizetne bankkártyájával? Könnyen ráfizethet!

Hogyan lett nettó lehúzás a turistáknak kitalált bankkártyás kényelmi szolgáltatás? Az árfolyam megtévesztő, a bankok és a kereskedők osztoznak a többlet nyereségen. A szakértő szerint nem a tiltás, hanem a felvilágosítás a járható út.

Szerző(k): Vígh Gábor
07.
10.
18:35
Kiderült, miért fizetünk magas szervizdíjat az éttermekben

Kiderült, miért fizetünk magas szervizdíjat az éttermekben

A borravalót ne keverjük a szervizdíjjal – mondta az Economxnak Zsidai Roy, aki szerint az alkalmazott munkaerő hitelképességét és normális életszínvonalát csak ezzel a módszerrel lehet biztosítani. A Zsidai Group tulajdonosával a hazai vendéglátóipar nehézségeiről, a munkaerő kivándorlásáról, az inflációról és a külföldi vendégek hiányáról beszélgettünk.

Szerző(k): Kreivich Orsolya
06.
17.
16:11
Konkrét árak derültek ki, ennyiből ebédelhet meg a Balatonon

Konkrét árak derültek ki, ennyiből ebédelhet meg a Balatonon

A lángosárak alakulását kiemelt figyelem övezi, de nézzük, „rendes ételből” mit és mennyiért árulnak a Balaton környékén. Lesznek meglepetések.

Szerző(k): Eisenkrammer Nóra
06.
15.
09:32
Elképesztő, mennyit drágult a McDonald’s tíz év alatt

Elképesztő, mennyit drágult a McDonald’s tíz év alatt

Az amerikai gyorséttermek viszonylag magas összegeket kérnek el ételeikért, ám a McDonald’s még így is kimagaslik közülük.

Szerző(k): Kiffer Anna
05.
30.
19:42
Sokkoló adatok derültek ki a hazai éttermi pazarlásról

Sokkoló adatok derültek ki a hazai éttermi pazarlásról

Az éttermek még mindig várják vissza a vendégeket, de addig is muszáj foglalkozniuk a környezetvédelemmel és a pocsékolással.

Szerző(k): Kreivich Orsolya
05.
28.
09:09
Falat kenyérként kell az éttermekben az ázsiai munkavállaló

Falat kenyérként kell az éttermekben az ázsiai munkavállaló

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete szerint a hazai vendéglátás munkaerőhiány gondjai miatt óriási szükség van a külföldről, és nem csupán a szomszédos országokból, hanem az Ázsiából érkező vendégmunkásokra.

Szerző(k): Drávucz Péter
05.
25.
06:55
Minden drága, mégis szórjuk a pénzünket a jó dolgokra

Minden drága, mégis szórjuk a pénzünket a jó dolgokra

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni.

Szerző(k): Sánta András

Athene AI – Gen AI vállalatoknak (x)

Az AI megoldások hétköznapjaink részévé váltak. Céges környezetben követelmény a biztonságos használat és adatkezelés.