Az amerikai repülőgépgyártó és a Gépészek és Repülési Dolgozók Nemzetközi Szövetsége eddig sikertelen tárgyalásokat folytatott, Kelly Ortberg, a Boeing vezérigazgatója pénteken az alkalmazottaknak azt mondta, készen áll a tárgyalások folytatására hétfőn.

A Boeingnak nagyon fontos, hogy a leállás megszűnjön, mert egyre növekszik az adóssága, a készpénzkiesése, és félő, hogy elveszti a befektetésre ajánlott minősítését – írta meg a Reuters.

A megbeszélések felkeltették Joe Biden amerikai elnök kormányának figyelmét, Julie Su megbízott amerikai munkaügyi miniszter és munkatársai továbbra is együttműködnek mindkét féllel – mondta egy szóvivő.

A sztrájk miatt leállították a Boeing 777-es, 767-es és legkelendőbb 737 MAX-jeinek gyártását, miközben a MAX eladásai kulcsfontosságúak a vállalat számára.

A Boeing a közelmúltban tett egy fizetési ajánlatot, amely négy év alatt 30 százalékos fizetésemelést, a teljesítménybónusz visszaállítását, a nyugdíjazási juttatások javítását és a ratifikációs bónusz 6000 dollárra történő megduplázását tartalmazza, de a szakszervezet elutasította.

Miközben a Boeing részvényei 3 százalékos pluszban zártak pénteken, a múlt hónapban több tízezer amerikai alkalmazottat bocsátott négyhetes fizetésnélküli szabadságra készpénztakarékossági intézkedései miatt.

Megabizniszre készül a repülőgépgyártó

A vállalat a munkabeszüntetéseket követően megpróbálja feltölteni a készpénztartalékait, amelyet a sztrájk alatt kénytelen volt felemészteni. Erről itt írtunk részletesebben >>>