Pályázatot nyújt be a Bloomberg Alapítványnál a Fővárosi Önkormányzat, hogy egymillió dollárból létrehozzanak egy feldolgozó üzemet a nagybani piacon annak érdekében, hogy a még használható, egészséges, de már más okból el nem adható élelmiszerek ne vesszenek kárba, hanem feldolgozva azok az idősotthonokba és a szociális intézményekbe a rászorulókhoz eljuthassanak. Ezt jelentette be Karácsony Gergely.

Budapest főpolgármestere elmondta, évente majdnem félmilliárd tonna zöldség és gyümölcs cserél gazdát a Fővárosi Önkormányzat nagybani piacain és vásárcsarnokaiban, ekkora mennyiség mellett teljesen természetes, hogy vannak olyan termékek, amelyek már kereskedelmi szempontból nem hasznosak, de teljes mértékben egészségesek és fogyasztásra alkalmasak.

A Fővárosi Önkormányzat kiemelt célja, hogy enyhítse az élelmiszerpazarlást

– tette hozzá Karácsony Gergely.

Ijesztő számok: fejenként 60 kiló élelmiszert dobtunk ki

Háztartásonként több mint 70 kiló élelmiszert dobtak ki az európaiak két éve. Magyarország ebben jobban áll, és van olyan szegmens, amiben a rangsor végén állunk – ami ezt a versenyt nézve kifejezetten örömteli, de még mindig van hova fejlődni. Erről itt olvashat részletesebben >>>