Hosszabb útvonalon, a Jászai Mari tértől egészen Kőbánya központjáig közlekedik majd a 75-ös trolibusz – ezt írta Facebook-posztjában Karácsony Gergely.

Hozzátette, a vonal meghosszabbítása egyelőre tesztüzemben zajlik, a következő hónapokban több számításba vehető útvonalat is bejárnak majd a járművek.

Négy pontból álló csomagot mutattak be a BKK szakemberei a trolibuszágazatot érintő fejlesztésekre vonatkozóan június 5-én. A tervek szerint jelentősen bővülne a hálózat és új járművek érkeznének. A fejlesztés fontos lépés ahhoz, hogy a jövőben a közösségi közlekedést használók 100 százalékban elektromos hajtású járművekkel, kényelmesen, és mindenki számára hozzáférhető módon utazhassanak a fővárosban. Erről itt írtunk többet >>>

Csütörtökön mindenesetre arra figyeltek a budapestiek, hogy megtörtént az első találkozó Karácsony Gergely és Magyar Péter között.

A főpolgármester és a Tisza Párt elnöke nagyon ügyelt arra, hogy egyetlen szó se szivárogjon ki a megbeszélésről. Mindössze annyit jeleztek, folytatódnak a tárgyalások.