A terméktesztben részt vevő élelmiszerek mindegyike alaszkai tőkehalból készült és – egyet leszámítva – elősütött termék volt, azonban a többségük nem szerepelt túl jó a teszten. A szakemberek megállapították, hogy a halrudak egyharmadát a panír, és kétharmadát a hal teszi ki, ez azonban rendkívül rossz arány – közölte Facebook-posztjában az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer.
Problémásnak ítélték továbbá, hogy 11 termékben kimutattak az elősütésekor keletkező káros anyagokat, egyebek mellett a potenciálisan rákkeltő 3-MCPD-t.
A vizsgálatok során több halrúdban találtak ásványi olajat (MOSH, MOAH), higiéniai problémákat viszont nem tapasztaltak, annak minden gyártó megfelelt. Összességében a teszten 6 termék ért el „jó” minősítést (köztük az Iglo, a Frosta és a Lidl halrudacskái), „nem megfelelő” eredménnyel megbukott viszont az Aldi és az Alnatura terméke.
Kövesse az Economx.hu-t!
Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!
Legolvasottabb
Gyanús lett a sok nyugtamegszakítás, máris ott termett a NAV
Nyakunkon a kór, amitől mindenki félt, már a magyarok közt is elszabadult az új influenza
Kiakadt a szakszervezet: ezüstvasárnap is tömeg van a boltokban, a láncok mégis támadnak
Trump nem várt helyről kapott hadüzenetet, de a magyar kormány is aggódhat
Autós támadást terveztek a karácsonyi vásárban, a határon kapcsolták le őket
Mit szólt ehhez a Karmelita? Egy óra alatt beszakadt a forint, és kiderült valami az „amerikai védőpajzsról”
Szürke hétköznapok: lehangolóan pocsék időt tartogat a jövő hét
Szőlő utca: gyertyát gyújtottak a megnyomorított életekért
Ipari sokk Magyarországon: már a kormányváltás is szóba került a friss adatok után