A szükséges engedélyek kézhezvételét követően július 31-én lezárult a tranzakció, amelynek keretében a Gránit Bank 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a holland De Lage Landen globális lízingvállalat hazai leánycégeiben, a De Lage Landen Finance Zrt-ben és a De Lage Landen Leasing Kft-ben - tudatta a Gránit Bank.

A lízingcégek a jövőben Gránit Pénzügyi Lízing Zrt. és Gránit Lízing Kft. néven, folytatólagos üzletmenettel és magas kiszolgálási minőséget nyújtva működnek tovább. Az ügyfeleknek a tulajdonosváltás kapcsán semmilyen teendőjük sincs.

A megvásárolt lízingcégek már több mint 30 éve vannak jelen a magyar piacon, vezetők az építőipari gépek, valamint az IT eszközök lízingelése terén. 

„A tranzakció szervesen illeszkedik a bank hosszú távú üzleti céljaihoz, a részvényesi érték növeléséhez és a szolgáltatási paletta folyamatos bővítéséhez. A lízingcégek bankcsoportba való integrációját nagymértékben segítette a cégek Gránit Bankhoz hasonló, agilis szervezete, a dolgozók elkötelezettsége” - emelte ki Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

A Gránit Bank mérlegfőösszege egyébként az első félév végi adatok alapján meghaladta az 1400 milliárd forintot, az adózás előtti eredménye a 10 milliárd forintot és több mint 200 ezer ügyfélszámlát vezet. Bankcsoport szinten több mint 2400 milliárd forint vagyont kezel.