„Az idei évben március utolsó hétvégéjére esik az egyik legnagyobb ünnepünk, a húsvét, amelyre már hetek óta készülnek a SPAR-üzletek. Az ünnepet megelőző időszakban kiemelt forgalomra számítunk ebben az évben is, jellemzően a húsvét előtti két-három hétben indul a készülődés, a legforgalmasabb nap várhatóan a Nagypéntek előtti csütörtökön lesz. A lánc az ünnepi termékek – füstölt húsféleségek, tojások, kalácsfélék, édességek és primőr zöldségek – széles választékát kínálja ilyenkor. Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy a magasabb árfekvésű, prémium termékek iránti kereslet a megszokottnál alacsonyabb lehet, ezzel szemben emelkedést várunk a minőségi sajátmárárkás termékek tekintetében. Annak érdekében, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a kiszolgálás, a SPAR és INTERSPAR áruházak munkatársainak időbeosztása is a megnövekedett forgalomhoz igazodik majd” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.
Már készülnek a Regnum üzemeiben
A húsvéti szezon kiemelkedő a füstölt húsok értékesítésében. A SPAR saját tulajdonú Regnum húsüzemei több mint 600 tonna húsáruval készülnek az ünnepre.
A legnépszerűbbnek számító kötözött lapockából 240 tonna kerül az üzletetekbe a bicskei húsüzemből.
- A vállalat perbáli húsüzeme pedig 30 tonna darabolt lapockát;
- 60 tonna S-BUDGET füstölt főtt tarját;
- közel 20 tonna Regnum füstölt főtt tarját;
- 200 tonna füstölt hátsó csülköt;
- 10 tonna Frikandó sonkát;
- valamint 60 tonna S-BUDGET császárszalonnát készít húsvétra.
A húsüzemekben felhasznált sertéshús alapanyagok jelentős részben hazai forrásból származnak. Az üzletekben idén akár harmincféle termékből is választhatnak a vásárlók.
Csúcsra jár a húshoz remekül illő torma forgalma is ebben az időszakban. A húsvét kedvelt csemegéjének forgalma akár 70 százalékkal is nőhet ilyenkor. Ezen felül mintegy 25 százalékkal több fogy a mustárfélékből és a klasszikus húsvéti ételek készítéséhez használt majonézből is.
Egyre több az ökológiai forrásból származó tojás
Étkezési tojások tekintetében mintegy 50 százalékos növekedés várható a következő hetekben, ezért az ünnepi időszakra mintegy 10 millió darab tojással készül a SPAR.
A vállalat az elmúlt években folyamatosan csökkentette kínálatában a ketreces tartásból származó tojások arányát, és növelte az alternatív-, ökológiai- és szabadtartásból származó tojások mennyiségét.
Kísérleti jelleggel négy fővárosi szupermarketben már csak ilyen forrásból származó tojás kapható.
Édességből sem lesz hiány
Húsvétkor nagy keletje van a SPAR és INTERSPAR áruházakban a helyben sütött diós, mákos, gesztenyés bejgliknek, a csomagolt termékek közül pedig nagy az igény a kalácsokra, kuglófokra. A márkatermékek idén kitűnő olasz csomagolt pékárukkal bővülnek: négyféle különböző colomba, azaz húsvéti kalács és egy focaccia érkezik a húsvéti kínálatba.
Ezeken felül hagyományosan nagy a kereslet a húsvéti csokoládék, desszertek és a különféle sütéshez szükséges alapanyagok iránt. Utóbbiakból több mint háromszázfélét kínál a SPAR. Ezek között szép számmal vannak olyanok is, amelyeket bátran fogyaszthatnak azok, akik valamilyen ételérzékenységgel élnek.
Hazai forrásból érkezik a friss saláta
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak a friss zöldségek, gyümölcsök. Elsősorban a tavaszi primőr zöldségek − piros retek, vajretek, csemegehagyma − fogyasztása növekszik az ünnepi időszakban, de a paprika- és paradicsomfélék iránt is jelentős keresletet mutatkozik.
A lánc arra törekszik, hogy minél nagyobb részben hazai termelőktől származó termékekkel lássa el az üzleteket.
A fejes saláta például egész évben kizárólag magyar termelőktől érkezik a SPAR és INTERSPAR üzletekbe.
Visszatér a közönségkedvenc húsvéti tojáskrém
A majonézes saláták iránti kereslet várhatóan a húsvéti ünnepek előtt 30 százalékkal emelkedik. A SPAR enjoy üzem az idei húsvétra
- 9200 kilogramm franciasalátával;
- 4200 kilogramm almás-sajtos kukoricasalátával;
- 1700 kilogramm tojássalátával;
- 3300 kilogramm burgonyasalátával;
- és 1200 kilogramm korhelysalátával készül.
Az idei szezon újdonsága, az S-BUDGET majonézes roppanós répasaláta lesz. Emellett visszatér a tavaly nagy sikert aratott, könnyed ízvilágú kenhető tojáskrém. Az üzem több mint 60 termékkel látja el a SPAR-hálózatot. A kínálatban háromféle laktózmentes termék, a glutén- és laktózmentes sonkás szendvics, a Veggie Vegán káposztasaláta és a Veggie Vegán kukorica saláta is helyet kapott.
Kövesse az Economx.hu-t!
Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!