A nyári időszakra esik a gyerek táboroztatása, és a közüzemi éves végszámlák érkezése, így szeptemberre sokszor nem elég a pénz. A tankönyvek ára támogatott, azonban a gyerekruha, gyerekcipő, az iskolatáska és a felszerelés megvásárlása jelentős többlet terhet ró a gyermekes családokra. 

A nyaralás és a közelgő iskolakezdés  költségei miatt egyre keresettebb mindegyik somogyi zálogház – számolt be róla a Sonline.

A BÁV Zálog fiókjaiban készített korábbi felmérés alapján az ügyfeleik 13 százaléka kifejezetten az iskolakezdés költségeinek fedezésére igényelt zálogkölcsönt, és a számuk azóta emelkedett.

– Nagyszülők és család­anyák, sokszor nyugdíjasok jönnek túlnyomórészt, akik a saját kis háztartási egységeiket működtetik, de vállalkozók is gyakran veszik igénybe a szolgáltatásainkat, mert ez azonnali pénzügyi segítséget jelent – mondta el a portálnak Kozmáné Sebesi Annamária, a kaposvári BÁV zálogfiók vezetője.

Rutinosak a zálogházba térők, őrzik a családi ékszereket, mert ezek fedezetül szolgálhatnak a gyorshitelhez. Nem kell hozzá munkáltatói igazolás, 30, 60, 90 napos, választható futamidejű, értékét szakértő becsüsök állapítják meg.

A befektetéssel rendelkezők az aranyban látják a menedéket. A BÁV Zálognál a háború kitörése után jelentősen megugrott az értékesített arany mennyisége.

A világban eszkalálódó háborús helyzet van, ami az arany árfolyamát feljebb tolja. Ha valaki okosan gondolkodik, az az aranyat tartja és lehetősége szerint gyűjt hozzá – magyarázta Kozmáné Sebesi Annamária. 

Az aranyat hagyományosan biztonságos menedéknek tekintik gazdasági bizonytalanságok idején. Jelenkori népszerűségét jól mutatja, hogy az idén május végén a nemesfém világpiaci árfolyama elérte a történelmi 2 450 dolláros csúcsot. A fizikai arany, vagy közismert nevén aranytömb, hazánkban is elérhető befektetési forma, azonban fontos, hogy kizárólag megbízható, minősítéssel rendelkező aranyat vásároljunk az esetleges kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében.