A 2017-ben eltűnt Ruja Ignatova akkor mutatott utoljára életjelet magáról, amikor leszállt a Ryanair egyik járatáról Athénban. A nő közvetlen kapcsolatban állhatott a bolgár alvilággal. Széles körben feltételezik azt, hogy egy férfi, a szervezett bűnözés egyik főnöke vehetett részt az eltűnésében.

A BBC azt írja, hogy a OneCoin befektetőinek kártérítési törekvései mindeddig kudarcot vallottak, ahogy Ignatovát sem sikerült kézre keríteni. Az amerikai hatóságok 5 millió dollárt ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

A londoni Legfelsőbb Bíróság szerdán nyilvánosságra hozta, hogy egy, a OneCoin mintegy 400 befektetője által indított csoportos kereset részeként befagyasztási végzés indult a nyomtalanul eltűnt bűnöző bankszámláival szemben.

A kezdeményezés élén Jennifer McAdam áll, aki a lapnak elmondta, hogy ő, barátai és családtagjai több mint 200 ezer fontot veszítettek az átverés során.

A végzés nem csupán Ignatovára, hanem hét másik személyre, továbbá négy vállalatra is kiterjed, akik az eddigi jelek szerint valamilyen formában kapcsolatban álltak a OneCoin-nal. Köztük van a vállalat társalapítója, Sebastian Greenwood, aki Amerikában üli 20 éves börtönbüntetését a csalásban játszott szerepe miatt.

Érintettek még az ügyben többek között Christopher Hamilton és Robert MacDonald brit üzletemberek is, akik Londonban jelentek meg a bíróságon.

Évezredekre börtönbe kerül a török kriptocsaló

A bukott török kriptopénz tőzsde egykori főnöke elképesztő büntetést kapott.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.