A nyári szünetben a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madridhoz igazolt világklasszis csatár képviselői, valamint a Paris Saint-Germain illetékesei szerdán tárgyaltak egymással Párizsban.
Augusztus 20-án látott napvilágot, hogy Kylian Mbappé 55 millió eurót követel korábbi klubjától.
Az összeg a világbajnok futballista áprilisi, májusi és júniusi fizetése, valamint a legutóbbi párizsi szerződésében szereplő „etikai bónusz” utolsó harmada.
Mbappé hét idényt játszott a PSG-ben, amellyel hat bajnoki címet nyert, majd ingyen került a spanyol fővárosba.

Óriási üzletet csinált a világ egyik legdrágább játékosával a Real Madrid

A francia támadó értéke még mindig az egekben, a PSG óriási bukást könyvelhet el. Villámcsapás”, „atombomba”, „új galaktikusok”, ilyen és ehhez hasonló címekkel minősíti a spanyol sportsajtó Kylian Mbappé Real Madridba igazolását.

A legnépszerűbb madridi sportnapilap, a Marca élen jár a dicshimnuszokban, és úgy értékeli a francia világbajnok öt évre kötött szerződését a királyiak klubjával, hogy „tökéletes játékos érkezik a tökéletes csapathoz a tökéletesség színpadán”.

A francia válogatottal 2018-ban vb-aranyérmes, négy évvel később ezüstérmes, 25 éves játékos leigazolását az El País sajátos hasonlattal érzékeltette: „Mbappé olyan, mint egy atombomba a hátizsákban”.