Az idén 20 éves Lidl Magyarország immár öt éve támogatja a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet annak alapítványán keresztül, a szerződést pedig most újabb egy évvel meghosszabbították a felek és az eddigi támogatás összegét is megemelték havi bruttó 8,5 millió forintra. Így a kiskereskedelmi áruházlánc 2025. május 31-ig több mint 100 millió forint értékű élelmiszer-adományt biztosít az egészségügyi intézménynek.

„Vállalatunk számára a társadalmi felelősségvállalás kiemelten fontos terület, különös tekintettel igaz ez a Heim Pál Gyermekkórházat célzó támogatói együttműködésünkre. Az adományozási programunk révén a gyógyulófélben lévő gyermekeknek szeretnénk friss és egészséges, tápanyagokban gazdag élelmiszereket biztosítani, mert ez is kulcsfontosságú a felépülésükhöz” – nyilatkozta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője, aki a támogatás  elmúlt egy éves adataira is külön kitért.

„Összességében mintegy 62 tonna élelmiszerrel támogattuk a kórházat, amelynek harmadát a friss zöldségek és gyümölcsök, valamint a friss húsok tették ki, de a különféle felvágottakból és sajtokból is jelentős mennyiséget biztosítottunk. Ezen túlmenően 18 ezer darab joghurtot, 8 ezer bébiételt, illetve több, mint 5600 liter gyümölcslevet juttattunk el az intézmény számára.”

Legyen szó bébiételekről, friss zöldség-gyümölcsről, felvágottakról, sajtokról, joghurtról, tésztáról, rizsről, konzervekről vagy éppen üdítőkről, az élelmiszerigényt a gyermekkórház írja össze. A kiskereskedelmi áruházlánc összesített adatai szerint a partnerség 2019-es kezdete óta mintegy több mint 240 tonna élelmiszerrel segített. Az adatokat kicsit részletesebben áttekintve; a vállalat

  • 41 tonna friss zöldség-gyümölccsel,
  • 42 tonna friss hússal,
  • 30 tonna felvágottal és sajttal,
  • 42 tonna tésztával és rizzsel,
  • valamint több, mint 88 tonna egyéb alapvető élelmiszerrel,
  • és 43 ezer liter gyümölcslével, üdítővel támogatta az egészségügyi intézményt.

„A kórházi étkezések megítélésének javítása nem könnyű feladat, különösen úgy, hogy mind a szülők, mind pedig a gyerekek az otthoni ételekkel vetik azt össze. Ezzel az együttműködéssel mi az otthoni ízeket is visszahozzuk, a kórházban töltött idő alatt biztosítani tudjuk az egészséges élelmiszerek fogyasztását, következményként pedig a gyerekek javuló egészsége és táplálkozása közötti egyértelmű és világos kapcsolatot teremtjük meg” – emelte ki köszönetében Palócz Norbert, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet gazdasági igazgatója. Hozzátette továbbá, hogy a Lidl által biztosított termékek minőségében és mennyiségében is naponta járulnak hozzá a táplálkozással összefüggő betegségek kockázatának csökkentéséhez. Az együttműködés nélkül megterhelő lenne egy ekkora intézménynek naponta 39-féle ételt készítenie, valamint biztosítania az ételallergiás gyermekek, szüleik és kollegáink étkeztetését is. „Hálásan köszönjük a Lidl-nek, hogy immár hatodik éve támogatja munkánkat, hogy közvetve részt vesz a betegellátásban, fontosnak tartja az egészséges gyermekkort, jó példával szolgál a gyermekek táplálkozásának élvezetesebbé és egészségesebbé tételéhez” – köszönte meg a gyermekkórház nevében az igazgató.