A történtekről beszámoló Dive Magazin arról tudósított, hogy a baleset még június 26-án történt Marsa Alam közelében. A fedélzeten a legénységen kívül 24 turista tartózkodott, de mindegyiküket sikerült kimenteni, mielőtt a 40 méter hosszú, Exocet nevű hajó – mintegy két kilométerre elsodródva a korallzátonytól – elsüllyedt

A fedélzeten tartózkodó búvárokat és a személyzetet evakuálták és más közeli hajókra szállították, majd biztonságban visszatértek Marsa Alamba.

Bár a hírek 24 francia turistáról szóltak, a Telex megtudta, hogy volt köztük volt egy magyar állampolgár is.

A 36 éves magyar orvosnő is búvárkodni ment a hajóval. 

„Ne aggódj, élek, de hajó elsüllyedt” – ezt üzente a baleset után a húgának. A baleset egyébként az esti órákban történt, már sötét volt, kilenc órába telt, mire a mentőhajók a parton ki tudtak kötni.

A portálnak a hajóról kimenekített magyar nő testvére azt mondta: ahogy mindenkit, úgy a nővérét is kihallgatták a rendőrök az ügyben.

A nővéremnek és a francia párjának szerencséje volt, mert amikor a legénység elkezdte a kimenekítést, akkor a kezükbe akadt kisebb táskákat felkapták, és köztük voltak a nővéremék táskái is. Igaz, a drága búvárfelszerelésük nekik is odalett, de így is jobban jártak, mint azok, akik mezítláb értek partra, és minden cuccuk a hajón maradt.

A baleset után a Vörös-tenger kormányzója, Amr Hanafy vezérőrnagy közölte, hogy részletes jelentést fognak készíteni a korallzátonyban keletkezett kár mértékéről. Yasmine Fouad egyiptomi környezetvédelmi miniszter pedig bejelentette, hogy alapos vizsgálatot indítanak a baleset okainak és hatásainak megállapítására.