Csütörtökön a Los Angeles-i rendőrség sajtótájékoztatón jelentette be, hogy öt ember ellen emelnek vádat Matthew Perry halálának ügyében, melynél már korábban is felmerült a lehetőség, hogy a színész gondatlanságból elkövetett emberölés áldozata lehetett – írja az Index.

Az 5 ember között 2 orvos neve is szerepel, akiket ketamin terjesztésével vádolnak. A vádiratban beszerzési forrásként jelölik meg őket, de a nyomozók arra jutottak, hogy miután ők túl drágán kezdték el adni a drogot, Matthew Perry új beszerzőkre cserélte le őket. 

Az új beszerző pedig nem más, mint a Los Angelesben  „ketamin-királnyőként” ismert személy.

Az Index arról számol be, hogy a Los Angeles-i rendőrség májusban közölte, az amerikai kábítószer-ellenes hatósággal együttműködve vizsgálják, miért volt az egykori színész szervezetében annyi ketamin. A decemberben közzétett boncolás megállapította, hogy

a vérében lévő ketamin mennyisége annyi volt, mintha folyamatosan kórházi altatásban lett volna.

A rendőrségi jelentésből kiderül, hogy Perry asszisztense, Kenneth Iwamasa két orvossal együttműködve több mint 50 ezer dollár (nagyjából 18 millió forint) értékben adott ketamint a színésznek a halálát megelőző hetekben.

Az orvosszakértői jelentés szerint Perryt legalább két orvos kezelte, egy pszichiáter és egy aneszteziológus. A házában nem találtak törvényileg tiltott kábítószert.

A vádlottak közül egyébként hárman – köztük a színész asszisztense – már korábban bűnösnek vallották magukat a kábítószerrel kapcsolatos vádakban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport