Mától szeptember elsejéig Kőbánya-Kispest és Dabas között vonat helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat karbantartás miatt. A MÁV tájékoztatása szerint az érintett szakaszon komplex vágányzár lép életbe, mert sín- és betonaljcserét, kavicságyazatcserét és a közlekedésre veszélyes, elkorhadt fák kivágását végezik. 

A felújítás ideje alatt a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vonalon közlekedő, a Nyugati pályaudvarról induló és az oda érkező személyvonatok a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest szakaszon sem közlekednek.

Ezen a szakaszon az utasok a ceglédi vonal S50-es járataival, illetve a kora reggel a Nyugatiból, késő este pedig a Nyugatiba tartó S21-es betétjáratokkal utazhatnak. 

Dabas-Lajosmizse-Kecskemét között a vonatok az eredeti menetrendjük szerint közlekednek.

Tárnokról sem könnyű ma reggel a fővárosba jutni: a 7:33-kor Budapest-Kelenföldre induló G44-es járat (4717) nem közlekedik. Utasai a következő, Tárnokról 7:50-kor Kőbánya-Kispestre induló G43-as vonatra szállhatnak fel.  

A Pécs felől érkező, Kaposvárról 8:15-kor Győrbe továbbinduló Helikon InterRégió (IR 9602) mellett szerdán Kaposvár és Fonyód között mentesítő pótlóbusz is közlekedik, mely a köztes állomásokon csak leszállás céljából áll meg.