A felmérések szerint mintegy kétszázezer magyar dolgozik tartósan Németországban. Nekik feltétlenül érdemes tudniuk arról, hogyan működik az ottani nyugdíjrendszer és milyen német nyugdíjra számíthatnak majd. A legfontosabb szabályokat a Nyugdíjguru News szedte össze.  A különböző öregséginyugdíj-típusokhoz különböző hosszúságú, 5, 15, 20, 35, 45 éves minimális biztosítási időtartamok tartoznak. 

A német öregségi nyugdíjhoz minimálisan szükséges biztosítási időtartam 5 év (60 hónap).

Előfordul, hogy az előírt minimális időtartam egyes hónapjaiban nem történt  keresőtevékenység miatti kötelező járulékfizetés, mert a nyugdíjigénylő erre önhibáján kívül (pl. betegség vagy terhesség miatt) képtelenné vált. Ilyenkor a hiányzó hónapok erejéig visszamenőleg meghosszabbítják a minimális időtartamot annyi hónappal, amennyi hónapban a fentiek miatt nem történt járulékfizetés. Így a fedezett, vagyis a nyugdíjjogosultság szempontjából többet érő hónapok száma nő. A német nyugdíjszámítás a 2001-ben bevezetett nyugdíjpontok rendszerére épül. 

A számítás alapja, hogy a biztosított minden biztosítási év után az adott évben elért relatív kereseti helyzetét tükröző nyugdíjpontot kap. Egy pont a járulékfizetők átlagos keresetének megfelelő kereset. 

2004. július elseje óta egy nyugdíjpont 39,32 eurót ér.

A születési évtől függ a német nyugdíjkorhatár.

Különösen figyelni kell arra, hogy Németországban magasabb az alap nyugdíjbavonulási korhatár is, mint Magyarországon.

Míg nálunk 65 évesen lehet öregségi nyugdíjba vonulni, a németeknél ez 66 évnél kezdődik, és születési évtől függően évenként két hónappal emelkedik a határ. Az 1958-ban születettek így 66 évesen, az 1964-es korosztálytól felfelé viszont már 67 évesen mehetnek nyugdíjba.