Több mint egy éve a leglassabban nőtt a feldolgozóipari tevékenység Oroszországban idén augusztusban, amikor lassult a termelés, az új megrendelések és a foglalkoztatás növekedése a londoni S&P Global gazdaságkutató intézet hétfőn ismertetett beszerzésimenedzser-indexe (BMI) alapján.

A BMI 52,1 pontra esett augusztusban a júliusi 53,6 pontról, így az aktivitás növekedését jelző 50 pontos szint fölött maradt, de az elmúlt 13 hónap legalacsonyabb értékére gyengült.

Az S&P Global közleménye szerint bár a termelés, az új megrendelések és a foglalkoztatás tovább nőtt, a bővülés üteme minden esetben lassult. A felmérés szerint a júliusban zsugorodó új exportrendelések augusztusban nőttek a kulcsfontosságú exportpiacokon tapasztalható vevői kereslet erősödése miatt.
A kibocsátás is bővült, de a növekedés üteme az elmúlt egy évben a leggyengébb volt. Az új megrendelések 2022 októbere óta a legkisebb ütemben nőttek. A foglalkoztatás növekedése az elmúlt hét hónapban a leglassabb ütemben nőtt augusztusban – közölte az S&P Global.