Tizenöt vezetői posztra írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án megjelentek a pályázati felhívások. Kilenc városi kórház igazgatói posztra keresnek alkalmas jelöltet, ez a siófoki, a pápai, az orosházi, a nagyatádi, a mosonmagyaróvári, a mezőtúri, a keszthelyi, a jászberényi és az ajkai kórház. A vármegyeiek közül a szombathelyi Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház, az egri Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, valamint a kecskeméti Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház vezetője lesz új.

A fővárosi intézmények közül az igazgatói pozícióra pályázni lehet a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet, a Szent Margit Kórház, illetve a Dr. Manninger Jenő Baleseti Központ élére.

Az elbírálás határideje október 24., az igazgatói poszt betöltésének kezdő időpontja pedig december 1-je – írta meg a 24.hu.

2023 decemberében 24 kórházvezetőt menesztett a belügyminiszter.

Tavaly a 130 milliárd forintot is meghaladta a kórházi adósságok ezért elküldték az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjét és két munkatársát, majd ezután mindenféle indokkal 24 kórházigazgatót is leváltott Pintér Sándor belügyminiszter.

A kórházigazgatók eltávolítása mögött nyugdíjazás és egyéb okok is szerepeltek. Az érintettek között volt két országos intézet vezetője, hét vármegyei intézet és 15 városi kórház igazgatója, akik közül a búcsú alkalmával egyeseket kitüntetett Pintér Sándor belügyminiszter. 

A vezetői pozíciók nagy részét már betöltötték, válaszolta a 24.hu kérdésére az Országos Kórházi Főigazgatóság. Hozzátette, a főigazgatói pályázatok kiírása és lebonyolítása ütemezetten, több körben valósul meg. A pályázaton az adott intézmény jelenlegi vezetője is részt vehet.

Az érvényes pályázatot benyújtók részt vesznek a Belügyminisztérium által szervezett komplex vezető-kiválasztási eljárásban, illetve egy szakmai bíráló bizottsági meghallgatáson.

A nyertes pályázó személyéről az egészségügyért felelős miniszter jogosult dönteni

– írták.

Nyolcvanmilliós bírságot kapott a Péterfy, mert ellátta a betegeket

A Közbeszerzési Hatóság az Állami Számvevőszék javaslatára indított vizsgálatot a fővárosi intézménnyel szemben. A kórház, amikor bérnővéreket alkalmazott, többször is megsértette a közbeszerzési törvényt. Erről itt olvashat többet >>>