A palackok visszaváltása még mindig tartogat a kevésbé rutinos vásárlóknak meglepetést. A MOHU által működtetett automaták érintőképernyőjén két opció közül választhatunk, azonban van egy lehetőség, amellyel készpénzt is kaphatunk a palackokért cserébe: kevesen ismerik a trükköt, amelyet a Dívány osztott meg velünk.

Az automaták érintőképernyőjén kiválaszthatjuk, hogy mit is szeretnénk kezdeni a pénzzel. Ha rendelkezünk REpont applikációval az okostelefonunkon, és korábban regisztráltunk, akkor  azonnal a számlánkra utalhatjuk a végösszeget.

Amennyiben pedig amúgy is az üzletben vásárolunk, és elköltenénk a betétdíjat, egy vonalkóddal ellátott blokkot ad ki az automata, amit a kasszáknál történő fizetés során felhasználhatunk. 

Érdemes azonban odafigyelni arra, hogy az önkiszolgáló kasszáknál nem tudjuk levásárolni a blokkon szereplő összeget, mert azt a kassza nem tudja kezelni. Ilyenkor nem kötelező valami apróságot venni, hogy az üzlet pénztárosánál vissza tudjuk váltani a blokkon szereplő összeget, hanem a Dívány szerzőjének az egyik üzlet alkalmazottja elárulta:

a pénztáraknál készpénzben kifizetik a blokkon szereplő összeget, amennyiben kérjük.

A portál szerint volt ugyan olyan üzlet, ahol az alkalmazott ezzel nem volt tisztában, és némi időbe telt, mire ő maga is megbizonyosodott róla, hogy ez valós lehetőség, azonban a legtöbb helyen szó nélkül forintokra váltható a REpont automata által kiadott papír.