Kizárta a bíró az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezést a szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel megvádolt amerikai rapénekes és zenei producer, Sean "Diddy" Combs ügyében.
A férfival hivatalosan kedden ismertették a bíróságon az ellene felhozott vádakat, ami után őrizetbe vették. Ezzel egyidőben a vádirat részletei is megjelentek.

A szövetségi ügyészség többek között

vádolja Combs-t. Ezekért legalább 15 év börtönbüntetés szabható ki, de akár életfogytig tartó ítélet sem kizárt.

A bíró annak ellenére tagadta meg az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezést, hogy a többszörös Grammy-díjas énekes 50 millió dollárt ajánlott fel, valamint egyik, 48 millió dollárra becsült ingatlanát is fedezetként.

A férfi ellen 2023 novemberét követően több nő tett feljelentést szexuális és fizikai erőszak, valamint emberkereskedelem miatt. Volt olyan feljelentés is, amiben Sean "Diddy" Combs fiát, Christian-t is erőszakkal vádolták meg.

Idén márciusban az énekes ingatlanait Los Angeles-ben, Miamiban és New Yorkban márciusban a hatóságok átkutatták, bizonyítékokat foglaltak le, Combs-t többször is kihallgatták.

A rapper legutóbbi stúdiólemeze 2023-ban jelent meg, és 2022-ben a hiphop zenészek közül a harmadik lett, akinek vagyona átlépte az egymilliárd dollárt.