Selena Gomez vagyona 1,3 milliárd dollár a Bloomberg Billionaires Index szerint. A 32 éves énekesnő először került fel a ranglistára, ellentétben közeli barátjával, Taylor Swifttel – aki nagyrészt zenéjével és turnéival érte el a milliárdos státuszt – írja a Bloomberg. Selena nem csak egy popsztár – mondta Stacy Jones, a Hollywood Branded, a Los Angeles-i székhelyű márkaügynökség alapítója és vezérigazgatója. Sokoldalú üzletasszony, sokféle bevételi forrással, amivel hozzájárult csodás vagyonához – tette hozzá.

Bár a zene tette különösen népszerűvé, gazdagságát nem ennek köszönheti.

Swifttel ellentétben Gomez nem dalszerzőként ismert, előadói jogdíjakat kap, a zenei turnéi vagyonának kevesebb mint 5 százalékát tették ki, az album- és lemezeladások pedig kevesebb mint 2 százalékát. 2016 óta nem turnézott. Gomez vagyonának túlnyomó része a Rare Beauty sminkcsaládhoz kötődik, amelyet öt évvel ezelőtt indított el, és az influenszerek, a kozmetikumokért megszállott tinédzserek kedvencévé vált. Selena annyi lábon áll, hogy akár vissza is vonulhatna a nyilvánosságtól.

Brent Saunders, a Bausch + Lomb Corp. vezérigazgatója és a Gomez's Wondermind startup befektetője elmondta, hogy sikerének kulcsfontosságú tényezője van: a hitelesség.

Gomez nyíltan beszélt bipoláris zavaráról is, és megígérte, hogy az összes eladásának 1 százalékát a Rare Impact Fund-nak adományozza, hogy hatékonyan tudjanak foglalkozni a mentális egészségügyi problémával élőkkel. Ez pedig vonzóbbá teszi a rajongók számára.

Gomez óriási sikert aratott a közösségi médiában.

424 millió követőjével csak a futball-legendák előzik meg, mint Cristiano Ronaldo és Lionel Messi. Nem csak saját márkáját népszerűsítette, hanem olyan nagy nevekét is, mint például a Puma SE, amely 2017-ben 30 millió dollár értékben kötött vele kétéves szerződést.

Okos dolog, hogy olyan karriert alakított ki, amely nem függ a zenei pályájától – jegyezte meg erről a Bloombergnek Carolyn Sloane, a Chicagói Egyetem Harris Közpolitikai Karának professzora.