CNBC szerint azonban senki nem várja el a vezértől, hogy napi szinten bejárjon, sőt, még a cég magánrepülőgépét is használhatja, hogy eljusson a központba, az üzemanyagot sem ő állja, és ha munkaidő után nem tudna hazamenni, akkor Seattle-ben tartózkodását és sofőrjének költségét is megtérítik.

Niccol alapfizetése évi 1,6 millió dollár, azaz jelenlegi árfolyamon majdnem 564 millió forint, és teljesítménye után minden évben bónuszt is kaphat, ami fizetésének a duplájától, 3,6 millió dollártól egészen annak négy és félszereséig, egészen 7,6 millió dollárig terjedhet. Emellett évente akár 23 millió dollár értékű részvényhez is hozzájuthat.

Niccol ezeket a feltételeket előző munkahelyén, a Chipotle-nál is kiharcolta.

A cég szóvivője elárulta, az új vezérigazgató ideje legtöbb részét a seattle-i központban fogja tölteni, de ezenkívül partnereket és boltokat is meglátogat majd a világ minden táján.

Niccol megállapodása növeli a szakadékot a magas rangú vezetők és az átlagos alkalmazott közötti alkupozíciót illetően, hiszen Niccolhoz hasonlóan egyre több az úgynevezett szuperingázó vezérigazgató van az üzleti világban, aki szinte a világ bármely pontjáról dolgozhat, miközben a legtöbb helyen az alkalmazottaktól elvárják, hogy legalább heti három napot az irodában legyenek.

A CNBC-nek megszólaló szakértő szerint a legtöbb vezető már meg se hallgat úgy egy ajánlatot, ha a munkarend nem elég rugalmas.

A lap szerint egyébként azért Niccole-ra eshetett a Starbucks választása, mert már karrierje során több alkalommal mentett meg rossz helyzetben lévő cégeket, legutóbb épp a Chipotle-t.

Nem ugyanazt jelenti a home office a cégek és a munkavállalók számára. 
Folyamatosan távolodik a vállalatok és a munkavállalók otthoni munkavégzésre vonatkozó víziója, miközben változott a hozzáállás is. Erről itt olvashat többet >>>