Azt nem tudni, hogy pontosan hány autót érint az ügy, de ez a két modell, amely óta vezeti a hazai eladási statisztikákat, akár tízezres nagyságrendben is gurulhat az utakon – írta meg a Pénzcentrum. A lap egyik olvasóját levélben arról tájékoztatták, hogy „az aktívszén töltettel rendelkező EVAP-tartályban a használat során légrés keletkezhet annak belsejében, ami miatt csökkenhet az aktívszén tartály hatékonysága".

A hiba miatt fennáll a párolgó üzemanyag légkörbe jutásának lehetősége, ami a vonatkozó előírásoknak való nem megfelelőséget eredményezhet – fogalmaznak.

Az érintett modellek:

  • SX4/S-Cross: 05/09/2019 - 09/05/2024 közötti gyártás
  • Vitara: 03/09/2019 - 24/05/2024 közötti gyártás.

Tehát aki az elmúlt 5 évben vett Suzukit, az készüljön, hogy fog ilyen értesítést kapni.

A termék nem felel meg a gépjárművek és azok pótkocsijainak jóváhagyásáról és piacfelügyeletéről, valamint az ilyen járművekhez tervezett rendszerek, alkatrészek és különálló műszaki egységek jóváhagyásáról és piacfelügyeletéről szóló rendeletnek – áll a bizottsági kiadványban, amely azt is közli, hogy a problémát Hollandiában észlelték elsőként.

Még a párnacihából is elő kell venni a pénzt egy új autóra

A legolcsóbb hazai autómodellek toplistáján több kocsi is jelentősen megdrágult 3 hónappal ezelőttihez képest. Van olyan kisautó, amely negyedév alatt 700, illetve 750 ezer forinttal drágult. Erről itt írtunk részletesebben >>>