Svájcban már az esetleges útjavításokat is igyekeznek úgy végezni, hogy a forgalom szabadon haladhasson mellette. Hogy ez még tökéletesebb legyen, a traffipaxok új generációját tesztelik már. Olyan integrált digitális rendszereket, amelyek igazodnak a helyzetfüggő, esetileg meghatározott sebességhatárokhoz. Az első teszteket Maroggiánál végezték az A2-es autópályán, és az eddigi tapasztalatok pedig pozitívak – írja a polizeiticker.ch.

Nem az alapvető sebességjelző táblák az irányadók, hanem a digitális sebességkijelző táblák.

Az autópálya-hálózattal kapcsolatos projekt részeként az A2-es autópálya egyes szakaszait jelzőtáblákkal szerelték fel, amelyek lehetővé teszik a kijelzett sebesség automatikus 120-ról 100-ról 80 kilométer/órára való beállítását a forgalom függvényében. Kifejezetten tesztelték a radarmérések és az elektronikus táblák automatikus sebességváltoztatásának összehangolását, hogy elkerülhető legyen a helytelenül kiszabott bírság az útszakaszon adott időpontban megengedett sebességtúllépésért.

Svájcban 1 km/órás gyorshajtás is szabálysértésnek minősül.

Beijedtek az Árpád hídi gyorshajtók, a hátukban lihegnek a rendőrök

Több halálos baleset is borzolta már a kedélyeket az Árpád hídon, sokáig nem történt azonban semmi. Most, a rendőrség szinte folyamatos jelenlétének köszönhetően, egyre kevesebben merik tövig nyomni a gázt ezen a szakaszon. Erről itt olvashat többet >>>