Taroltak a foci-Eb és az olimpia alatt az itthoni legálisan működő szerencsejátékos cégek, ahogy várható volt,

a két nyári nagy sportesemény alatt megugrott a szerencsejátékosok száma, többen, többször és nagyobb pénzekkel játszottak.

Magyarországon két társaság van, melynél legális úton lehet sportfogadásokat kötni és egyéb szerencsejátékokat űzni:

Nem meglepő módon mindkettő forgalmát megdobták az idei nyár slágersporteseményei - olvasható a hvg.hu összeállításában.

A Szerencsejáték azt közölte, hogy náluk a kiemelt sportesemények idején átlagosan 20-30 százalékkal nő a fogadásra fordított összeg, de idén nyáron a foci-Eb és az olimpia alatt esetenként ennél is nagyobb mértékű volt az ugrás.

Míg előbbi a két rendezvényt nem bontotta szét, a Vegas.hu rangsorolt is, itt az olimpia a foci-Európa-bajnoksághoz képest 50 százalékkal kevesebbet volt képes behozni fogadásokban.

Mindkét társaság egybecsengően arról vallott, hogy

a csapatsportágak, és azokon belül is különösen a magyar érdekeltségű események voltak a legnépszerűbbek a fogadók körében. 

  • A focitorna elődöntői és döntője össztét alapján kiemelkedő volt,
  • azon túl a kézilabda 
  • és a vízilabda vonzotta a legtöbb fogadást és a legnagyobb összegeket. 

A nagyobb nyeremények 100 ezer forinttól 15,5 millió forintig tartó skálán mozogtak.

A Szerencsejáték Zrt.-nél volt olyan Tippmixpro-játékos, aki a Magyarország-Hollandia női kézilabda-mérkőzésre tippelt élőben arra, hogy a magyar csapat pontosan 4 gólos különbségű vereséget szenved, mindezt a maximális, 100 ezer forintos téttel. Tippje tökéletes lett, 10,00-s odds mellett 1 millió forintot nyert. 

Maradva a női kézilabdánál, olyan fogadó is akadt náluk, aki a csoportkört követően 100 ezer forintos tétet tett arra, hogy a svéd Nathalie Hagman lesz a torna gólkirálya, és ez a megérzés 575 ezer forintos nyereményt jelentett számára.

A nagy meglepetésre taekwondóban aranyérmet nyerő Márton Viviana sikerére 100,00-s odds mellett is érkeztek fogadások - a Szerencsejátéknál többen így 20 ezer forintos tétre nyertek 2 millió forintot a Tippmixen, de még 1 000 forintos tétre is 100 ezer forintos nyereményt jelentett Márton győzelme.

A Vegas.hu-nál Márton diadala hozta az olimpiai fogadások között a legnagyobb nyereményt, az egyik játékos 7070 forintot tett meg a taekwondós győzelmére 100-as oddsért, így ő 707 ezer forintot nyert. 

A Szerencsejátéknál összességében a legnagyobb fogadói sikert az olimpián egy 5/7-es kombinációs tippsor hozta, összesen több mint 15,5 milliót nyert egy hévízgyörki tippmixelő, aki hússzor is játékba küldte olimpiai eseményekre építő szelvényét, egyenként 420 forintos téttel - és végül hússzor 776 833 forintos nyereményt ünnepelhetett.