A Sziget Fesztivál alig több mint egy négyzetkilométeres területén a Yettel olyan hálózatot épített ki, amely egy időben akár 60-80 ezer embert is képes ellátni – közölte a rendezvény telekommunikációs partnere, a Yettel az MTI-vel szerdán, a fesztivál nyitása alkalmából.

A közleményükben kifejtik: Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye évente több százezer látogatót vonz. Az ilyen nagy horderejű események a mobilhálózat erősítését igénylik, hogy egy időben akár több tízezer ember is problémamentesen tudjon telefonálni és internetezni. A fesztivál adatforgalma a következő 6 nap alatt csaknem 35 Budapesten üzemelő átlagos bázisállomás forgalmát bonyolítja, az állomások pedig összesen nagyságrendileg huszonötször akkora adatforgalmat kezelnek, mint egy átlagos budapesti hétköznapon.

A Yettel szakemberei 6 új mobil bázisállomást telepítettek a fesztivál hálózati megerősítésére a legnépszerűbb helyszíneken, például a nagyszínpad előtti területen.

Kérdésre válaszolva a Yettel annyit közölt, hogy az időszakos jelerősítés igen költséges művelet, amely nem térül meg egy hét alatt. A tervezéstől a kivitelezésig több héten keresztül csaknem 30 ember dolgozik a hálózat előkészítésén és kiépítésén, és szakembereik a fesztivál teljes ideje alatt felügyelik a mobilhálózat működését.

A szolgáltató közleményében kitért arra, hogy nemzetközi partnereinek köszönhetően a VoLTE roaming közel 30 országban, több mint 30 partnerszolgáltatónál érhető el, ami a 4G-re terelt hangforgalomnak köszönhetően jelentősen növeli a hálózat kapacitását, így lényegesen több, egyidejű telefonhívást képes kezelni. A Szigeten a VoLTE roamingot a külföldről érkezett vendégek használhatják.

2000 egy doboz sör a Szigeten, a repohárért nem jár semmi a pultból

2000 forint a legolcsóbb dobozos sör a Szigeten, egy vodkaszóda 3000. A Sziget fesztivál holnap kezdődik, de egy névtelen Reddit-felhasználó máris szivárogtatott az étel és italárakról. Itt tudhat meg többet >>>