Állná a sokat vitatott XII. kerületi Turul-szobor elbontásának és elszállításának költségeit a MIÉP. A párt elnöke hivatalos levélben kereste meg Kovács Gergelyt, Hegyvidék leendő polgármesterét - számolt be az Index. 

Kovács Gergely, Hegyvidék leendő polgármestere a Facebookon közölte, hogy befutott hozzá egy „kreatív” ötlet a XII. kerületi Turul-szobor sorsát illetően. 

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke posztolta a MIÉP hivatalos levelét.

Mivel párttörténetünk, rendezvényeink fő megemlékezési helyéről van szó, azzal a kérelemmel szeretnénk fordulni az Ön által októbertől vezetett helyi önkormányzati képviselő-testülethez, hogy tegye a MIÉP számára lehetővé saját költségünkön az emlékmű elbontását és elszállítását

– írta Perdiák János, a párt elnöke. A MIÉP a bontási és szállítási költségeken túl a kerület képviselő-testülete által megállapított méltányos és reális összegű megváltási díjat is hajlandó kifizetni a szoborért.  

Kovács Gergely úgy reagált a felvetésre, hogy

legalább 6 millió érdekes ötlet érkezett hozzá az elmúlt hónapokban azzal kapcsolatban, hogy mi legyen a kerületi turullal, de ez eddig a legkreatívabb. 

A szobrot még Mitnyan György korábbi fideszes polgármester kezdeményezésére állították fel 2005-ben, de a kezdettől heves viták övezték, különösen, miután kiderült, hogy a szobron nyilasok neve is szerepelt az áldozatok között, köztük a leköszönő Pokorni Zoltán polgármester nagyapjáé.