Az Uber az idén nyáron tért vissza Budapestre, a Főtaxi leányvállalatával együttműködve van jelen a piacon, és az ár pontosan követi a BKK által megszabott tarifát. Az applikációból, amely már az út elején rögzíti az árat, könnyen lehet fuvart rendelni, a taxisoknak pedig azért jó ez, mert a külföldiek Budapestre érve gyakran úgyis az Ubert kezdik el keresni – írta meg a hvg.hu.

Az alkalmazásban lehet kiválasztani a készpénzes opciót.

Ha kiderülne, hogy nincs az utasnál elég pénz, akkor az applikáción keresztül digitálisan lehet fizetni, vagy bankkártyával a sofőrnél tévő terminálon. Még arra is kitérnek, hogy ha a sofőr nem tud pontos összeget visszaadni, akkor az Uber ügyfélszolgálatával kell az utasnak kapcsolatba lépnie, hogy rendezzék a fennmaradó összeget.

Aki most kezdi az Uber használatát, annak először 14 ezer forint a készpénzes költési limit. Ez később, ahogy növeli az ember az utazásai számát, 20 ezer forintig emelkedhet.

Az Uber akkora bírságot kapott, hogy az a Holdról is látszik

Az holland adatvédelmi hatóság szerint a több mint két éven át tartó szabálytalan adattovábbítás súlyosan megsértette az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletét. Erről itt olvashat többet >>>