Ukrajna miniszterelnöke szerint az ukrán kormány jövőre az adózásból befolyt összes bevételét biztonsági és védelmi szükségletekre fordítja, a többi költséget pedig külső finanszírozási forrásokból fedezi.

Denisz Smihal kedden Kijevben újságíróknak elmondta: Ukrajna megduplázta fegyvertermelését az év első nyolc hónapjában 2023 azonos időszakához képest – számolt be róla a Bloomberg.

Átmenetileg leálltak a moszkvai repülőterek

Oroszország közölte, hogy kedden kora reggel 144 drónt lőtt le, többek között Moszkva térségében, ahol a támadás miatt a főváros repülőterein ideiglenesen leállították a járatokat.

A rakétavédelmi rendszerek csak a moszkvai régióban 20 drónt lőttek le – közölte az orosz védelmi minisztérium alapján a Bloomberg.

A moszkvai Domogyedovo, Vnukovo és Zsukovszkij repülőterek ideiglenesen felfüggesztették a működést. Ezeket a korlátozásokat később feloldották – jelentette az állami TASZSZ hírszolgálat.

Egy 46 éves nő meghalt és többen megsérültek, amikor a Moszkva környéki Ramenskoje kerületben két lakóház megrongálódott – közölte Andrej Vorobjov regionális kormányzó a Telegram-csatornáján.