A jelenlegi forgatókönyv szerint a férfi triatlont keddről szerdára kellett halasztani. A jelenlegi tervek szerint a rajtra a női verseny után, 10:45-kor lehet számítani.

Amennyiben szerda reggelre a baktériumok szintje túl magas marad, a férfi és a női versenyt is valószínűleg elhalasztják péntekre, az eseményekre fenntartott vésznapra. Ha péntekre még mindig nem lesz elég jó a víz minősége, akkor az úszóláb lekerül, helyette duatlonban indulnak a sportolók.

számolt be róla a Reuters.
Az augusztus 5-i vegyes triatlon váltó esetében a készenléti nap augusztus 6-a.

A párizsi hatóságok ígéretet tettek a Szajna úszhatóvá tételére, mint a játékok kulcsfontosságú örökségére, és idáig már 1,4 milliárd eurót (550 milliárd forintot) költöttek a szennyvíz infrastruktúrájára, a szennyvíz visszaszorítására és a vízi utakba való kiömlésének minimalizálására.

Anne Hidalgo párizsi polgármester a hónap elején maga is megmártózott a folyóban, hogy meggyőzze a kételkedőket. A víz minősége napról napra nagyon változó. Az eső jelentősen megnöveli a fertőzést okozó baktériumok, például az E. coli és az enterococcusok koncentrációját.