„Ki kellene rúgni Lázárt – mondjuk az egész kormánnyal együtt”

A klímát, a régi menetrendet is hiányolták az utasok, amikor arról beszéltek, miért nem elégedettek a HÉV járataival. A napokban felmerült egyes HÉV-járatok ritkítási ötlete, ez nem csak Karácsony Gergely főpolgármester és Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár nemtetszését váltotta ki, hanem az utasokét is.
L. K., 2024. október 11. Fotó: Economx / Hartl Nagy Tamás

Fontos lenne, hogy megtörténjen a vasúti kocsik beszerzése, mert az oldaná meg, hogy ne legyenek járatritkítások, sokan az agglomerációból semmi mással nem tudnak Budapestre jönni – így vélekedtek az Index által megkérdezett utasok a HÉV állapotáról, a jártok sűrűségéről. Volt, aki azt is megjegyezte, hogy nincs gusztusa felszállni a kocsikra, vagy a vagonban leülni, de volt, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy most is zsúfoltak a járatok, ha ritkítják azokat, és „jön az influenzás időszak, még több beteg ember lesz."

37 éve hallgatom az ígéreteket, hogy bejön a HÉV a Kálvin térig, de örülünk, ha Borárosra egyáltalán be tud jönni

– vélekedett egy másik utas.

A megoldást sokan megadták, új HÉV-kocsik beszerzése kell.

Folyamatosan javítják a kocsikat, van velük mit csinálni, bízom benne, hogy ennél rosszabb nem lesz, mondta az egyik utas, aki sokszor látja, hogy a remízben megfeszítve dolgoznak a szerelők.

Jöjjön egyszer Orbán Viktor és utazzon a HÉV -en akkor, amkor a legmelegebb van. Nincsen semmi klíma, talán akkor egy kicsit elgondolkoznának, hogy miért is lázadnak az emberek.

– vélekedett egy asszony.

Ehhez pénz kell, nem ellopni kell, hanem belefektetni a tömegközlekedésbe – mondta egy másik utas, „alkalmazkodó emberek vagyunk, de időszerű lecserélni őket."

Kirúgták a MÁV-HÉV vezérigazgatóját

Nagy Gábor helyét Pál László veszi át, aki a MÁV közlése szerint tapasztalt kötöttpályás szakember. Erről itt olvashat többet >>>Az ügy előzménye, hogy a ráckevei H6-os HÉV-en 18 százalékos; a gödöllői H8-ason 13–23 százalékos; míg a csepeli H7-es vonalon 12 százalékos férőhelycsökkenést vinne véghez az állami fenntartó. 

 

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

„Ki kellene rúgni Lázárt – mondjuk az egész kormánnyal együtt”

A klímát, a régi menetrendet is hiányolták az utasok, amikor arról beszéltek, miért nem elégedettek a HÉV járataival. A napokban felmerült egyes HÉV-járatok ritkítási ötlete, ez nem...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.