A korábban meghirdetett 465 millió, majd 350 millió forintért sem kellett senkinek az Országos Mentőszolgálat üdülője, így az árverező Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) ismét jelentős összeget engedett a kikiáltási árból – írja az mfor az E-árverés adatlapja nyomán.  

A jelenlegi összeg csupán 233 millió forint, a harmadik árverés időpontját pedig augusztus 6-ra tűzték ki, a licitálásra 2 napig lesz lehetőség. Az üdülőt csupán a szabadstrand választja el a Balaton parttól, maga a főépület jó műszaki állapotú, legutóbbi felújítása a 2010-es évek első felében történt, emellett per-, teher- és igénymentes is. 

Az ingatlan folyamatosan használatban volt, és teljesen jó állapotban van, így a 233 milliós kezdő licit ár akár jutányosnak is mondható. 

Az üdülő emellett állami tulajdon, a mentősöknek pedig csak vagyonkezelői jogaik voltak, és már le is vonultak a terepről. Idén nyárra pedig nem is hirdették meg a turnusokat, így az épület jelenleg teljesen üres.

A Válasz Online még tavaly nyáron írta róla, hogy egy nyilvánosság kizárásával készült munkaanyag tanúsága szerint a Nagy Márton vezette Gazdaságfejlesztési Minisztérium 74 darab értékes állami ingatlan, döntően tóparti üdülők eladására készül, így egy ideje már várható volt, milyen sorsra is jut a mentősök üdülője. 

Kiadó nyaraló? Ezt nem árt tudnia, mielőtt lépne

A nyári szezonban számos új szálláshely-szolgáltató kezdi meg tevékenységét, így érdemes átnézni, milyen adózási szabályok várnak azokra, akik a nyaralójukat időnként bérbe adnák, vagyis az alkalmi jelleggel magánszálláshely-szolgáltatónak minősülő magánszemélyeknek. Az Economx érdeklődésére egy szakértővel belementünk a részletekbe.
Bővebben--->