A svájci Bázel lesz az Eurovíziós Dalfesztivál következő házigazdája – írja a Euronews.

Miután Nemo Mettler svájci énekes Malmőben győzött az idei svédországi versenyen a „The Code” című dalával, a hegyvidéki ország vállalta, hogy ellátja a 2025-ös házigazda feladatokat. 

Svájc legutóbb 1956-ban Lys Assia révén, majd 1988-ban Céline Dionnal nyerte meg a nemzetközi zenei versenyt. 

A versenyt a St. Jacobshalle-ban, a Bázel városától nem messze fekvő Münchensteinben található arénában rendezik majd meg. Az arénát jellemzően sport- és koncertrendezvényekre használják: a 2018-as felújítást követően 12 400 fő befogadására alkalmas. 

Az elődöntőkre május 13-án kedden és május 15-én csütörtökön kerül sor, a döntőre pedig május 17-én szombaton.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Bázelt választották a 2025-ös Eurovíziós Dalfesztivál rendező városának. A verseny 1956-ban Svájcban, Luganóban született, és elképesztő, hogy közel 70 évvel később visszahozzuk a szülőhelyére

– mondta Martin Österdahl, az Eurovíziós Dalfesztivál ügyvezető felügyelője.

Bázel stratégiai elhelyezkedése Európa útkereszteződésében ideális helyszínt biztosít egy olyan esemény számára, amely a zene határokat átlépő, embereket összekötő erejét ünnepli.

Ebben az évben  Svájc harmadszor győzött Nemo monumentális vokális és akrobatikus előadásával, a The Code című dallal. Nemo történelmet írt, hiszen ő volt az első nem-bináris előadó, aki képviselte Svájcot.

Conradin Cramer, a bázeli kormány elnöke úgy nyilatkozott, hogy nagy megtiszteltetés Bázel számára, hogy otthont adhat a világ legnagyobb élőzenei eseményének. Állítása szerint már alig várják a lehetőséget, hogy Bázelt, mint Európa szívében található kulturális központot bemutathassák a világnak.

A jegyek várhatóan a következő hónapokban kerülnek árusításra az előadásokra, beleértve a főpróbákat is.

Az Euróvíziós Dalfesztivál döntője bedöntötte az egyik leglátogatottabb weboldal forgalmát

Az Euróvíziós Dalfesztivál rányomta bélyegét a világ egyik leglátogatottabb oldalának forgalmára is.
Bővebben--->