A Coca-Cola kénytelen volt visszahívni nagy mennyiségben az egyik cukormentes italát, miután kiderült, hogy mégis tartalmaz cukrot az üdítő.

A Daily Mail cikke szerint az italgyártó a múlt hónapban tette közzé a visszahívást, miután megállapították, hogy összesen 13 152 darab Minute Maid Zero Sugar Lemonade nevű ital esetében nem volt igaz a cukormentes felirat.

A cukormentesnek mondott ital valójában 40 gramm cukrot tartalmazott dobozonként, ami lényegében megegyezik egy McDonald's McFlurryben található mennyiséggel.

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) arról tájékoztatott, hogy Indiana, Kentucky és Ohio államokba került a rosszul felcímkézett üdítőkből, ezeket már eltávolították a polcokról.

Az FDA figyelmeztetése szerint a rosszul felcímkézett termékek fogyasztása ugyan nagyon alacsony valószínűséggel jár káros egészségügyi következményekkel, azonban egy teljes cukortartalmú ital elfogyasztása súlyosbíthatja egy cukorbeteg fogyasztó állapotát.

A hivatal azt tanácsolja a vásárlóknak, hogy dobják ki az érintett üdítőket vagy vigyék vissza a vásárlás helyére, ahol visszakapják annak teljes vételárát.

Bezárásokba kezd a Coca-Cola, de nem azért mert Lázár János hadat üzent

Németország legnagyobb italgyártóját, a Coca-Colát is utolérte az üzleti helyszín válsága: kedden bejelentették, hogy öt telephelyet, köztük a kölni termelőüzemet is bezárják fő nyugati partnerünknél.