Donald Trump a republikánusok elnökjelölő konvencióján először szólalt fel nagy nyilvánosság előtt azóta, hogy múlt szombaton Pennsylvania államban sikertelen merényletkísérletet hajtottak végre ellene.

A Financial Times beszámolója szerint a volt elnök arról beszélt, hogy az infláció összeroppantja az embereket, illetve figyelmeztette az Egyesült Államok kereskedelmi partnereit, hogy újrakezdené az elnöksége alatt megkezdett kereskedelmi háborúkat.

A tervezett gazdasági intézkedések között említette a kamatok csökkentését, valamint a belföldi energiaforrások fokozott kitermelését az energiaárak leszorítása érdekében.

Adócsökkentést ígért, közte a vendéglátóiparban dolgozók borravalóját terhelő adó megszüntetését.

Trump arról is beszélt, hogy „adókkal, vámokkal és ösztönzőkkel” segítené az amerikai autószektort, és „nem engedi meg, hogy hatalmas autógyártó üzemeket építsenek Mexikóban, Kínában vagy más országokban”. Emellett azt is megígérte, hogy megszünteti azokat a szabályokat, amelyek elősegítik az elektromos járművek bevezetését.

A republikánusok elnökjelöltje az illegális migráció elleni fellépés érdekében ismét a határok lezárását helyezte kilátásba, valamint a határfal építésének befejezését.

Trump külön kiemelte a beszédében Orbán Viktort, akit „kemény vezetőnek” nevezett.

A külpolitikában megismételte az ukrajnai háború lezárására, valamint a közel-keleti konfliktus megoldására vonatkozó ígéretét, illetve kemény fellépést ígért Iránnal szemben, valamint szigorú gazdasági intézkedéseket Kína visszaszorítására.

Meglepő helyről kapott dicséretet Donald Trump

Nem más, mint egy magas rangú orosz politikus szájából hangzott el a méltatás.