Donald Trump azt ígéri, hogy megszünteti a túlórabérre kivetett adókat egy sor olyan javasolt intézkedés részeként, amely szerinte több rendelkezésre álló jövedelmet jelentene a munkavállalók számára.

„Ez több ösztönzést ad az embereknek a munkára. Sokat ad a cégeknek” – mondta Trump a Fox News beszámolója szerint csütörtökön az arizonai Tucsonban tartott kampánygyűlésen. 

Ezek az emberek tényleg dolgoznak. Rendőrök, ápolónők, gyári munkások, építőmunkások, teherautó-sofőrök és gépkezelők

– magyarázta.

A republikánus elnökjelölt a kampánygyűlésen arra is ígéretet tett, hogy megszünteti a társadalombiztosítási juttatások adóztatását, valamint a borravalók megadóztatását, emellett megemeli a minimálbért is. 

A volt elnök időközben bejelentette, hogy nem vesz részt egy újabb elnökjelölti vitában Kamala Harris alelnökkel szemben. Trump arról írt a Truth Social oldalán, hogy Harrisnek inkább „arra kellene koncentrálnia, amit az elmúlt majdnem négy év alatt tennie kellett volna”.

Harris kikacsintott a nézőkre, és elkaszálta Trump központi üzenetét

Jelentős moderátori segítséget kapott az elnökjelölti vita során a demokrata Kamala Harris az Economxnak nyilatkozó szakértő szerint. Nem kizárólag ennek köszönhető azonban, hogy elemzők szerint ő könyvelhette el sikerként a retorikai mérkőzést. Donald Trump volt amerikai elnök migrációval kapcsolatos megszólalásait már az esemény elején hatástalanította és – bizonyos szinten – nevetség tárgyává tette az aktuális alelnök.