Az Egyesült Államokból származó gombás gumicukor miatt emberek kerültek kórházba Ausztrália-szerte, többek között olyan tünetekkel, mint zavaró hallucinációk. A cég vezetője szerint szerint nem ez volt a szándéka a termékkel – írja a The Guardian.

A Food Standards Australia New Zealand szerdán visszahívta az Uncle Frog's Mushroom Gummies két verzióját is, miután kórházi esetekről érkeztek jelentések Új-Dél-Walesből, Dél-Ausztráliából és Victoriából.

Legalább öt embert szállítottak kórházba Új-Zélandon, miután a gumicukrok fogyasztása során váratlan hatást tapasztaltak – közölte az új-zélandi egészségügyi hivatal. Victoria egészségügyi minisztériuma hasonló figyelmeztetést adott ki.

Az Uncle Frog gumicukrokat az Oz Brands forgalmazta. Mindkét cég egyedüli igazgatója, Rohan Bandil elmondta, hogy sok más márka is árul hasonló termékeket és csak be akarták vinni az ausztrál piacra a nagy népszerűségnek örvendő gumicukrokat.

Az Uncle Frog céget 2023 végén jegyezték be, Bandil egyedüli igazgatóként, Brisbane pedig a fő telephelyként szerepel. A céget idén június 12-én törölték a nyilvántartásból.

A cég ausztrál weboldala azt állította, hogy a gumicukrok CBD-, CBN- és THC-mentesek, és 100 százalékban legálisak Ausztráliában.

Érdemes megjegyezni, hogy már a gumicukrok csomagolása is arra ösztönzi a vásárlókat, hogy tapasztalják meg a multiverzumot, valamint, hogy az édesség a föld legfinomabb kenderével van átitatva.

Az oroszlánsörény ízű termék állítólag támogatja a memóriát és a koncentrációt, míg a cordyceps csomagolása azzal büszkélkedik, hogy természetes energiát és erőt biztosít.

A Bandil csütörtökön közölte, hogy minden jövőbeli rendelést töröltek, és a csapat azonnal leállította az értékesítést és visszahívási értesítést adott ki egy órán belül, miután a hatóságok kapcsolatba léptek a termékekben lévő újszerű összetevőkkel kapcsolatban.

Vigyázzon: ez a sárgabarack veszélyes, vigye vissza

Aszalt sárgabarackot hívott vissza az ALDI a forgalomból – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Bővebben--->