A vadászgépek Izraelt fenyegető rakétákat gyártó üzemekre, iráni légvédelmi létesítményekre mértek csapást, amelyek korlátozhatnák a légierő cselekvési szabadságát, valamint föld-föld ballisztikus rakéták indító állomásait támadták. Egy katonai forrás szerint mintegy húsz iráni célpontra mért csapást Izrael.

A hadműveletben több tucat izraeli vadász-, hírszerző, és légi-üzemanyagtöltő repülőgép vett részt Irán területén, több helyszínen. A harci gépek biztonságban visszatértek – közölte az izraeli média.

Az okozott károk felmérése tart, de az IDF már most szélesebb cselekvési szabadsággal rendelkezik – jelentették izraeli katonai források. Közölték:

bebizonyítottuk, hogy a zsidó állam bárhol támadhat a Közel-Keleten. Ha az iráni rezsim elköveti azt a hibát, hogy újabb eszkalációba kezd, kötelesek leszünk válaszolni rá

 – közölte az izraeli hadsereg szóvivője szombat reggel.

Bankokra csapott le Izrael

Izrael csapást mért a libanoni bankok nagy részére, azonban az intézet szerint nincs ok aggodalomra, az ügyfeleik pénze biztonságban van. Erről itt olvashat részletesebben >>>