Ramzan Kadirov csecsen vezető csütörtök este ismét eloszlatni igyekezett az egészségi állapotáról szóló pletykákat, és közösségi média követőinek azt mondta: „az orvosok azt mondják, hogy egy fiatal srác fizikumával bírok”.

Kadirov, aki Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legelszántabb szövetségese az Ukrajna elleni teljes körű háborúban, élőben jelentkezett be a VKontakte közösségi oldalon egy esti séta közben. Amikor egy követője az egészségi állapotáról érdeklődött, ennyit mondott:

Ha énekelek, az azt jelenti, hogy élek. Az egészségem rendben van, háromhavonta kisebb, félévente nagyobb javításokon esek át

– jegyezte meg viccesen Kadirov, aki egy dalocska éneklésével indította a videót.

Trump a legegészségesebb amerikai elnök

A csecsen vezető Donald Trumpot „a valaha megválasztott legegészségesebb amerikai elnöknek” titulálta. Kénytelen volt elutasítani azokat a pletykákat, amelyek szerint súlyos egészségügyi problémákkal küzd, és utódlási terven töri a fejét, mivel olyan fotók és videók jelentek meg róla, amelyeken felpuffadtnak látszik és szavai nehezen kivehetők.

A hónap elején Kadirov az orosz állami televízióban azt állította, hogy háromhavonta orvosi vizsgálaton vesz részt, és az egyetlen probléma, ami őt sújtja, az „enyhe D-vitaminhiány”. A kamera ezután olyan felvételre kapcsolt, amelyen állítólag 30 fekvőtámaszt végez, bár nem volt világos, hogy mikori a felvétel.