„Terhes kocsikról” ír több híroldal, miután a nagy melegben felpúposodtak a fóliák igen sok autón.

Az elmúlt hetekben több közösségi média platformon is elkezdtek terjedni olyan videók, melyeken „kínai terhes autók” láthatóak, ugyanis a hírek szerint az ott gyártott autók nem bírták az extrém hőmérsékletet és felpúposodott a járművökön lévő védőfólia – szúrta ki az Androgeek például a Daily Mail egyik videóját. Mint írják, ezek a felvételek „vírusként terjednek” a közösségi oldalakon.

(Mielőtt a videót elindítani, saját érdekében halkítson, mert indokolatlan a muzsika hangereje, de legalább a képet szórakoztatóak!)

Bár kínai autókról írnak, a lentebb is beágyazott videóban négy autó „púposodik”, abból három épp Audi – és bár a német márkának van Kínában is gyártja, ott pont nem ezeket a modelleket gyártják.

A felpúposodott fóliák vinilfóliák, amiket festékvédelemre vagy reklámozásra szoktak alkalmazni az autókon. Ezeket egyébként úgy tervezték, hogy ellenálljanak a különféle időjárási viszonyoknak, ám a jelek szerint a hőhullámokat már nem bírják – írja az Androgeek, megjegyezve, hogy a felpúposodott fóliák néhány esetben egyébként fel is robbantak, ám valószínűleg ez nem okozott kárt az autóban.