A Meituan kínai ételkiszállító óriásvállalat múlt héten bejelentett új drón-szolgáltatását, amely ételt, italt és egyéb olyan árukat, például orvosi szereket szállít a  Peking külvárosában található ősi műemléken túrázó vásárlóknak – írja a CNN.

Ez a főváros első drónszolgáltatása, amely jelentősen hozzájárul az egyre gyorsuló drón-kiszállítási üzletág térnyeréséhez  Kína szerte. Az iparág mind a városokban, mind a nehezen megközelíthető vidéki területeken élő emberek számára kényelmet hoz.

A Nagy Fal drón-útvonala egy közeli szálloda tetejéről a Badaling déli meghosszabbításán, a Kína északi részén kígyózó hatalmas erődítmény legnépszerűbb szakaszán található őrtoronyig terjed.

A tavaly megnyitott meghosszabbításon (amely megőrizte a falon lévő bástyák romos állapotát) jellemzően mindig forró nyári  hőmérséklet tapasztalható, így nincsenek rajta kereskedelmi létesítmények.

Yan Yan, a Meituan drón-üzletágának közkapcsolati igazgatója szerint a drónok ezeken a területeken segíthetnek a legtöbbet:

A drónok segítségével öt perc alatt megtehetünk olyan utakat, amelyek gyalog 50 percig tartanak, és sürgősségi ellátmányt szállíthatunk a látogatóknak.


A drónok mérsékelt szélben és esőben is képesek repülni, és utazásonként legfeljebb 2,3 kilogrammot tudnak szállítani.

A drónos kézbesítés díja mindössze 4  jüan (közel 200 forint), amely megegyezik a Meituan hagyományos kiszállítási díjával. A szolgáltató délelőtt 10 és délután 4 óra között fogadja majd a megrendeléseket, utána a gépek feladata lesz a szemét újrahasznosító állomásokra szállítása.

A drónoknak azonban továbbra is szükségük van emberi segítségre

Amint a megrendelés beérkezik, egy Meituan-munkás felveszi azt egy közeli üzletből, és a szálloda tetejére viszi, ahol lemérik és becsomagolják. Egy operátor ezután a csomagot a drónhoz csatolja, amely robotpilótával repül az őrtoronyba, ahol egy másik munkás várja, hogy átvegye azt.

Az alkalmazás felhasználói csak ezt követően veheti át csomagját az őrtoronyban lévő dolgozótól.

Olcsó repülőjegyet kínál Kínába egy luxus légitársaság

Egy komolyabb fesztiválbérlettel összevethető árfekvésben utazhatunk el a kínai fővárosba ősszel, ahonnét még Sanghajba is érdemes átrepülni mielőtt hazatérnénk.
Bővebben--->