A brit kormány adatai szerint Angliában és Walesben mintegy 239 kocsma zárt be az év első három hónapjában, 56 százalékkal több, mint 2023 azonos időszakában.

Thomas Thurnell-Read, a Loughborough Egyetem szociológiai szakértője arról beszélt a Sky Newsnak, hogy a fiatalok jobban odafigyelnek az egészségre és a fitneszre, valamint kevesebb szabadidővel rendelkeznek, mint a szüleik. Folyamatosan nőnek ugyanis az egyetemek költségei, ami azt jelenti, hogy a hallgatók kénytelenek részmunkaidős állást vállalni.

A szakértő szerint a Covid is szerepet játszott ebben a tendenciában, mivel például azok a diákjai, akik a korlátozások idején kezdték meg a tanulmányaikat, már nem szoktak előadások után közös ivásokra járni.

A Drinkaware NHS-adatelemzése szerint 2011 és 2022 között 16-ról 19 százalékra nőtt a nem ivók aránya, amely trendet elsősorban a 16-24 évesek (26 százalék) táplálják.

Mindeközben a megélhetési költségek elszabadulása is sújtja a pubokat: a CGA tanácsadó cég áprilisi felmérésében minden ötödik ember, aki rendszerint hetente jár kocsmákba és éttermekbe, azt mondta, hogy jelenleg csak ritkábban jár.

Az elmúlt négy év „hihetetlenül intenzív” volt az iparág számára Emma McClarkin, a British Beer and Pub Association (BBPA) vezérigazgatója szerint. A problémák között utalt a világjárványra, az ukrajnai háborúra, az ellátási láncokra nehezedő nyomásra, az energiaválságra, a költséginflációra és az ügyfelekre, akik sokkal rosszabbul állnak most anyagilag, mint 2019-ben.

Elővették a baltákat Németországban, a kocsmákban drótkerítést húztak

A vikingek hobbija késdobálóból fejszehajító közösségi terekké varázsolja a bárokat.