A tűz és a robbanások sorozata végigsöpört a fővárostól, Szöultól délnyugatra fekvő Hvaseongban, egy ipari klaszterben található, az elsődleges akkumulátorgyártó Aricell által működtetett gyárban. Az ott dolgozók valószínűleg a rendkívül mérgező gáznak estek áldozatul másodperceken belül, miután a tűz elszabadult.

Nem volt világos, hogy mi okozta a robbanásokat, és a tüzet nagyjából hat óra alatt sikerült javarészt eloltani. Tizennyolc kínai munkás, két dél-koreai és egy laoszi volt a halottak között. A tűzesetet először 10:31-kor jelentették, miután egy 35 ezer elemet tartalmazó raktárban felrobbant egy sor akkumulátorcella – írja a Reuters.

A felső szint egyes részei összeomlottak. A légi felvételeken hatalmas fehér füstfelhők gomolyogtak az épületből, és robbanások is hallhatóak voltak. A tartomány tűzoltósági tisztviselője elmondta, hogy a meghalt külföldi munkások többsége ideiglenes alkalmazott volt, akik valószínűleg nem ismerték az épület szerkezetét. A füst és a lángok 15 másodperc alatt terjedtek el, és az áldozatok valószínűleg egy vagy két lélegzetvétel után halhattak meg.

Az akkumulátorok anyagai, mint például a nikkel, nagyon gyúlékonyak, ezért gyakran nincs elég idő a reagálásra, szemben a más anyagok által okozott tűzesetekkel. A 2020-ban alapított dél-koreai székhelyű Aricell lítium primer akkumulátorokat gyárt érzékelők és rádiókommunikációs eszközök számára.