Először vethetik be a madárinfluenza elleni oltást egy EU-s országban

Először vethetik be a madárinfluenza elleni oltást egy EU-s országban

Finnország az állatokkal érintkező dolgozóknak ajánlja fel a vakcinát.

Finnország azt tervezi, hogy már a jövő héten felajánlja a madárinfluenza elleni megelőző védőoltást néhány olyan munkavállalónak, aki érintkezik állatokkal. 

A finnek 10 ezer ember számára vásároltak vakcinát, amely két injekcióból áll, a CSL Seqirus gyártótól 15 nemzet számára legfeljebb 40 millió adagot tartalmazó közös uniós beszerzés részeként.

Az ausztrál cég azt nyilatkozta, hogy 

Finnország lesz az első ország, ahol bevezetik a vakcinát, melyet azoknak a 18 éves vagy idősebb személyeknek ajánlanak fel, akik munkájuk vagy egyéb körülményeik miatt fokozottan ki vannak téve a madárinfluenza-megbetegedés kockázatának.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ azok esetében, akik fertőzött állatokkal érintkezhetnek, a rizikót alacsonytól közepesig terjedőre értékelte, és úgy véli, az emberi populáció várhatóan immunológiailag fogékony lesz a madárinfluenza-vírusokra, ezért ha a vírus képes lesz tartósan emberről emberre átadódni, gyorsan terjedésnek indulhat.

Ennek megfelelően folyamatosan figyelni kell a madárinfluenza-vírusokat, mert létrejöhet egy olyan törzs, ami újabb influenzapandémiával fenyegetheti az emberiséget – írja az argoinform.hu.

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

F1 kibeszélő: Verstappen Norrisszal, Verstappen apja pedig Hornerrel balhézott össze, működnek a mini-sóderágyak

Rettentően unalmasan indult a 2024-es Forma–1-es Osztrák Nagydíj, de a verseny utolsó harmadában felpörögtek az események.

Blogok

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Először vethetik be a madárinfluenza elleni oltást egy EU-s országban

Finnország az állatokkal érintkező dolgozóknak ajánlja fel a vakcinát.

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.