„A Péterfy Sándor utcai Kórház vezetői most épp azt kell, hogy hazudják, nem is volt lelakatolva fényes nappal az intézmény főbejárata. Majd azt állítják, hogy csak pár percig volt lezárva és nem is ők rendelték el” – írta közösségi oldalán Magyar Péter.

A kormányzat szerint nem volt 38,4 fok árnyékban délben a kórházban, a TISZA Párt politikusai a fal hőmérsékletét mérték. A fal hőmérséklete rendszerint délben alacsonyabb, mint a levegőé, mert a fal lassabban melegszik fel.

Követeljük, hogy vessen véget a hazudozásnak és az egészségügyi dolgozók fenyegetésének és zsarolásának a kormány! Azonnali hatállyal oldják fel az általuk elrendelt nyilatkozat-stopot az egészségügyi dolgozók kapcsán, engedjék meg, hogy az orvosok és ápolók elmondják a valóságot a magyar egészségügy helyzetéről

– írja posztjában Magyar Péter.

Kép: MTI / Róka László

Ha tényleg nem igazak az ország minden részéről érkező rémhírek az egészségügyi intézmények állapotáról, akkor a kormány engedélyezze, hogy a független sajtó bármelyik kórházba bemehessen és felvételeket készíthessen – fogalmazta meg követelését az ellenzéki politikus.

A Péterfy szerint Magyar Péter megingatta az egészségügybe és az intézménybe vetett bizalmat

Szerdán kórházjárásának második helyszínként a Péterfy Sándor utcai Kórházat választotta ki a Tisza Párt elnöke, ahova Magyar elsőre nem tudott bejutni, mert leláncolták a bejáratot. A kórház szerint ugyanakkor nem igaz, hogy nem engedték be az intézménybe, hiszen az látszik a videón.„Valótlanságot állítanak a Tisza Párt képviselői látogatásukról, amit kórházunkban tartottak 2024. augusztus 14-én” – írja közleményében a Péterfy Sándor utcai Kórház arról, hogy a sajtóban az jelent meg, a kórház bejáratán lakat volt és nem engedték be Magyar Pétert. 

A kórház szerint a valóság az, hogy a közzétett videóban is jól látszik: az épületen belül tartózkodnak. Azt írják, az ajtót sem a kórházvezetés zárta le, és amint tudomásukra jutott, haladéktalanul gondoskodtak annak soron kívüli kinyitásáról, így csak pár percig volt zárva az érintett bejárat.