A román sajtóban arról jelentek meg információk, hogy összesen 47 magyarországi turistát szállítottak kórházba hétfőn, miután egy herkulesfürdői vendégházban ettek.

A maszol.ro azonban Tiponucz Tibor idegenvezetőtől – aki a magyarországi csoporttal tartott az incidens idején – megtudta, hogy valójában 12 személy lett rosszul, 9 embernél tényleg ételmérgezésre utaló tünetek jelentek meg, egy személy elájult, egy ember a hőség miatt lett rosszul, egy másik kirándulót pedig megcsípett a darázs. 

A többieket a kórház menedzsere hívta be az épületbe, hogy hűtött helyiségben tartózkodjanak, ahol vizet is kaptak. Emellett a főorvos elmondta, maradjanak bent az emberek megfigyelés alatt, mert úgy vélte, hogy többen is rosszul lehetnek, de szerencsére ez nem így lett

 – magyarázta.

A turistákat már kiengedték a kórházból, és visszatértek a vendégházba, ahol megszálltak.

Adrian Cican, a kórház vezetője korábban arról beszélt, hogy beindult a vörös akcióterv, még a szabadnapos és az otthonról szolgálatot teljesítő orvosokat is behívták, hogy ellássák a betegeket.

Az orsovai kórház jelentette az esetet az egészségügyi minisztériumnak, a Krassó-Szörény megyei tisztiorvosi szolgálat pedig vizsgálatot indított az ügyben, hogy kiderítsék a megbetegedések okát.

Kritikus állapot szélére sodorja Romániát a szárazság

Közel negyven településen korlátozzák a lakosság ivóvízellátását Erdélyben.