Megkezdődött  Oroszországban a nem hadászati nukleáris erők hadgyakorlatának harmadik szakasza – tudatta Telegram-csatornáján az orosz védelmi minisztérium szerdán.

A harmadik szakaszban az orosz fegyveres erők központi és déli körzetének egységei, valamint a légierő részvételével különböző harci feladatokat, az Iszkander M típusú műveleti-taktikai rakétarendszer működtetését és mozgatását, valamint elektronikus indításuk előkészítését, illetve a nukleáris  robbanófejekkel ellátott légi csapásmérő eszközök mozgatását gyakorolják. 

A gyakorlat első szakasza május 21-én kezdődött az orosz déli katonai körzet állománya az Iszkander rakétarendszerhez tartozó speciális  lőszerek átvételét, a kilövő járművek felszerelését, a légi- és űrerők egységeinek személyzete pedig a légi fegyverek robbanófejekkel történő felszerelését, illetve célba juttatását gyakorolta.

A második szakaszban az orosz és a  fehérorosz fegyveres erők egységeinek a nem hadászati nukleáris fegyverek harci alkalmazására való közös felkészítése zajlott – írja az MTI.

Már a lengyel határnál vannak a kínai katonák

Minszk és Peking 11 napos közös hadgyakorlatot kezdett, alig hatvan kilométerre a NATO-tagország határától.
Bővebben--->