A párizsi olimpia szervezői védekeznek az idei nyári játékok lemondását érintő vádak ellen. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hamisnak minősítette azokat a médiaértesüléseket, amelyek szerint a bizottság állítólag a franciaországi politikai események miatt fontolgatja a játékok lemondását vagy elhalasztásátírja a Frankfurter Allgemeine. 

Ez a pletyka nyilvánvalóan része a Franciaország, a NOB, annak elnöke és az olimpiai játékok ellen folyó dezinformációs kampánynak

 – közölte a NOB.

Thomas Bach, NOB-elnök szerint az álhíreknek nincs semmi tényszerű alapja, és az egész olimpiai mozgalom nagy várakozással tekint a nyári játékok július 26-i kezdetére. 

A Le Point francia lap korábban azt latolgatta, hogy vajon Thomas Bach tényleg július közepéig szabott-e határidőt az olimpia lemondására. A NOB elnöke aggodalmát fejezte ki a franciaországi helyzet miatt, miután a Le Point szerint a jobboldali nacionalista Rassemblement National lett a legerősebb párt a parlamenti választások első fordulóján. 

Emmanuel Macron francia elnök számára, aki kockázatot vállalt azzal, hogy idő előtt feloszlatta a nemzetgyűlést és előrehozott választásokat írt ki, ez súlyos vereség volt. A nemzetgyűlés összetétele azonban csak a jövő vasárnapi, döntő második választási fordulóban válik véglegessé.

A hatalom kapujában a francia szélsőjobb

Ráfordult a győzelemre Marine Le Pen: az általa fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában. Macron a harmadik helyen várja a folytatást.
Bővebben--->