Vlagyimir Putyin és Kim Dzsongun idillinek ható autózására az orosz elnök múlt heti Észak-Koreában tett látogatása alatt került sor. Az internetet azonnal körbejáró videóból kiderül, hogy az orosz gyártmányú páncélozott limuzint a két vezető felváltva vezette.

Mivel a felvétel sokakat egy jó hangulatú, úgynevezett carpool videóra emlékeztetett, számos mém született a nukleáris atomhatalmak vezetőinek baráti időtöltéséről. Íme az egyik legnépszerűbb verzió:

A Reutersszerint Putyin elnök szándéka a 2018-ban piacra dobott Aurus luxuslimuzin vezetésével az lehetett, hogy Oroszország gazdasági teljesítményét és anyagi függetlenségét szimbolizálja. Ugyanakkor a limuzin vámnyilvántartása szerint a gyártó cég több millió dollárt használhatott el a többek között Dél-Koreából importált alkatrészekre. 

Múlt héten Vlagyimir Putyin Észak-Koreába utazott. A nukleáris fegyverekkel rendelkező hatalmak megfogadták, hogy elmélyítik kereskedelmi és biztonsági kapcsolataikat, Nyugat-ellenes szövetségüket, valamint Kim Dzsongun biztosította Putyint az ukrán háborúban való támogatásáról.